Bakan Tunç Özel’e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu

Bakan Tunç Özel’e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu
CHP lideri Özgür Özel, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in anma töreni için gittiği AKM’den çıkışı sırasında bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. İnfial yaratan olayla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırganın gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
İstanbul’da Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel fiziki saldırıya uğradı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı ve Özel’e geçmiş olsun dileklerini iletti.
ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Tunç, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiili saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu alçak saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca derhal adli soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır. Demokratik toplumlarda şiddet, hiçbir görüşün, hiçbir fikir ayrılığının meşru aracı olamaz. Şiddete karşı ortak ve kararlı bir duruş sergilemek, hukuk devleti ilkesine ve toplumsal barışa inanan herkesin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Türkgün