Dolar 44,5641
Euro 52,2366
Altın 6.843,17
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 15°C

BACANAK FENA YAKALANDI

BACANAK FENA YAKALANDI
08/01/2014 01:04
A+
A-

İzmir’de bu sabah yapılan yolsuzluk operasyonunda şüpheliler arasında yer alan Cemalettin Haberdar, TCDD Liman Daire Başkanı ve bir şirket sahibinin görüntülerine ulaşıldı. 

İzmir’de bu sabah yapılan yolsuzluk operasyonunda şüpheliler arasında yer alan Cemalettin Haberdar, TCDD Liman Daire Başkanı ve bir şirket sahibinin görüntülerine ulaştı. Halen kaçak durumda olan Haberdar, AKP İzmir adayı Binali Yıldırım’ın bacanağı.

İzmir’de bu sabah yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyon ülke gündeminin en üst sırasına yerleşti. TCDD İzmir Liman İşletmesi’nde yapılan ihalelere fesat karıştırıldığı, yolsuzluk yapıldığı ve rüşvet ilişkisi kurulduğu gibi vahim iddialarla düzenlenen operasyon kapsamında adı şüpheliler listesinde geçen bir isim de eski Ulaştırma Bakanı ve AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar.

2010 yılında gelen bir şikayet üzerine yapılan incelemeler sonucunda, 13 Şubat 2011’de başlatılan soruşturma kapsamında, teknik takip, gizli izleme gibi yöntemler de kullanıldı. Bu sabah yapılan operasyonda aralarında TCDD bürokratlarının ve iş adamlarının da olduğu 37 kişi, savcının talimatıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, görevi kötüye kullanmak, zimmet, doğrudan temin alımlarına fesat karıştırmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya. 2 yıl süren çalışmalar sonucunda yüzden fazla ihaleye fesat karıştırıldığının saptandığı kaydedildi.

İhaleden bir gün önce

Operasyonun merkezinde ise İndeks Holding’in sahibi Mahmut Can Bayoğlu bulunuyor. soL’un ulaştığı aşağıdaki fotoğrafta Bayoğlu, TCDD Limanlar Dairesi Başkanı Muhsin Yılmaz, Cemalettin Haberdar ve İndeks Şirketi’nden Tayfur Uzun’la aynı karede görünüyor.

1389127331

 

Tayfur Uzun’un sağ arka cebinde gazete kâğıdına ve şeffaf dosyaya sarılı bir paket dikkat çekiyor. İddiaya göre bu fotoğraf ve aynı kişilerin görüldüğü aşağıdaki görüntüler, İzmir limanına alınacak MHC vinç ihalesinin yapılmasından bir gün önce, 6 Mayıs 2012’de çekildi.

Bugün yapılan operasyonda TCDD Genel Müdürlüğü’nde görevli 8 kişi gözaltına alındı. Yine bugün gözaltına alınan işadamı Mahmut Can Bayoğlu’nun adı, 25 Aralık’ta yapılmak istenen yolsuzluk operasyonunun ikinci dalgasında da geçiyordu. Cemalettin Haberdar ise halen firarda.

lidergazetesi.com