Dolar 44,2178
Euro 51,2164
Altın 7.124,93
BİST 13.217,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 12°C

AK Parti’den yaş sürprizi!

AK Parti’den yaş sürprizi!
04/01/2013 11:35
A+
A-

Bedelliden 30 yaş sınırı nedeniyle faydalanamayanlara müjde AK Parti’den geldi. Bedelli askerlikten yararlanmak için yasada belirtilen bedelli yaşı iniyor. Buna göre, 30 yaş sınırı 29 olacak.

Bedelli askerlikte AK Parti’den yaş sürprizi! Bedelli yaşı iniyor. Bedelli askerlikten yararlanmak için yasada belirtilen 30 yaş sınırının 29’a indirilmesinin gündeme geldiği yeni düzenleme ile başvuru sayısının ve elde edilen gelirin artması hedefleniyor.

Bedelli askerlik taksitini zamanında ödeyemeyen ve hiç başvurmayanlara 1 aylık ek süre tanıyan önergenin Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataç, çok sayıda vatandaşın 30 yaş sınırının düşürülmesiyle ilgili talebini gündeme getirdi. Yaş sınırının 29’a çekilmesi ve bu düzenlemenin bedelli askerlik taksitini zamanında ödeyemeyen ve hiç başvurmayanlara 1 aylık ek süre tanınması teklifine önerge ile eklenmesi gündeme geldi.

AK Parti’nin Grup Yönetim Kurulu’nda gündeme gelen öneri, ilk olarak bugün yapılacak AK Parti MYK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Toplantıda, bedelli askerlik başvurularının beklendiği kadar olmadığı, yeni düzenlemenin, başvuranların sayısını arttıracağı ve elde edilen gelirin de artacağı düşünüldü.