Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
14°C
Parçalı Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 16°C
Per 15°C

2 BAKAN OĞLU ILE REZA ZARRAB TUTUKLANDI

2 BAKAN OĞLU ILE REZA ZARRAB TUTUKLANDI
21/12/2013 22:40 | Son Güncellenme: 21/12/2013 22:50
A+
A-

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında mahkemeye sevk edilen bakan çocukları Kaan Çağlayan ve Barış Güler ile Halk Bankası Genel Müdürü Aslan ve işadamı Rıza Sarraf’ın da aralarında olduğu toplam 24 kişi tutuklandı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili süreç devam ediyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 65 kişi serbest kalırken, toplamda 24 kişi tutuklandı.

Dün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 kişiden; 16’sı tutuklandı, 33 kişi serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Rıza Sarraf da var.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, İşadamı Ali Ağaoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar arasında.

Serbest bırakılanlara adli kontrol istendi ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Tutuklananlar Metris Cezaevi’ne getirildi. Tutukluları taşıyan araçlar, konvoy eşliğinde cezaevine girdi.

Memur olan yolsuzluk şüphelileri Paşakapısı Cezaevi’nde

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklama kararlarının ardından sanıklar cezaevlerine gönderilmeye başlandı. Üsküdar’da bulunan Paşakapısı Cezaevi’nin önüne saat 10.30 sıralarında 3 ayrı polis otomobili geldi. Araçtan inen 3 kişi basın mensuplarını görünce yüzlerini kapattı. Bu kişiler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın özel kalemi O.K., da bulunuyor. 3 sanık, polis nezaretinde içeriye kadar götürüldü. Emniyet yetkilileri sanıkları teslim ettikten sonra ayrıldı.