ERDOĞAN: BURASI TAYYİP ERDOĞAN’IN SARAYI DEĞİL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burası Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil, burası Türk milletinin sarayıdır ve bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilen bir saraydır” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın milletin sarayı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burası Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Ve bu saray, Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş bir saraydır. Burada sadece Cumhurbaşkanlığı görevlileri çalışacaktır ve millet burada ağırlanacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin tartışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çatısı altında bulunduğumuz Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Biliyorsunuz neler söylediler, neler söylemeye devam edecekler. Varsın söylesinler hiç umurumuzda değil. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içindeyiz. Bu gayretimizi de sürdüreceğiz. İstanbul’da bir Dolmabahçe Sarayımız, Topkapı Sarayımız var hala onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere bizden öncekiler acaba ne bıraktılar diye sorduklarında bıraktığınız bir eseriniz var mı? Buna bakın. Acaba Türkiye Cumhuriyeti devleti, nereden yönetildi, nereden yönetiliyor? Bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı bu duruşu ile bu saray verecektir. Burası Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Ve bu saray, Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş bir saraydır. Burada sadece Cumhurbaşkanlığı görevlileri çalışacaktır ve millet burada ağırlanacaktır. Burada sizlerle bir araya gelebiliyoruz ama daha önce böyle bir imkanımız yoktu” diye konuştu.
BEN İNANIYORUM Kİ ARTIK BU MİLLET “HERVELE” YAPIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet başkanları geldiğinde şu anda gururla, onurla burada ağırlamaya başladık. Onlar da çok daha farklı değerlendirmeler yapıyorlar. İslam ansiklopedisinin içerisinde öyle zannediyorum ki hervele kelimesi de yerini almıştır. Ben inanıyorum ki artık bu millet hervele yapıyor” dedi.
İslam Ansiklopedisi’ne göre (hervele) Hac ve umrede Safâ ile Merve arasında sa’y yaparken belli bir mesafenin süratli ve canlı bir yürüyüşle geçilmesini ifade eden terim.
“TEBRİK EDERİZ ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORSUNUZ” DENİLİYOR. YA O LAFI BIRAK BÜTÜN BU YÜKÜ SIRTINA ALMIŞ TÜRKİYE’YE NE KADAR DESTEK VERDİN”
Türkiye’nin sığınmacılara verdiği desteği anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımıza geldiklerinde “Tebrik ederiz çok güzel işler yapıyorsunuz” deniliyor. Ya o lafı bırak bütün bu yükü sırtına almış Türkiye’ye ne kadar destek verdin” dedi.
“Bizde sanatçı yetişmiyor” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu topraklar yüzyıllar boyunca olduğu gibi bugün de alimler, sanatçılar yetiştiriyor. Bizim lisanımızı köreltmeye çalıştıkları halde hamdolsun fikir tohumunu kurutamadılar. “Bizde sanatçı yetişmiyor” Hayır efendim böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Üstelik her şeye rağmen yetişiyor. Yetişiyor hem de çok sayıda yetişiyor. Mahalle baskısına rağmen yetişiyor. Şu anda uluslararası kurumları masaya yatırdığımızda hepsinin karar noktasında attığı adımları özellikle ideolojilerin, siyasetin veya kendi inançlarının belirlediği bir dünyada sizler objektif bir bakışı hiçbir zaman beklemeyin” diye konuştu.
“NOBEL KARARLARINI OBJEKTİF Mİ VERİYOR? ASLA”
Nobel ödüllerinin tarafsız verilmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nobel diyoruz değil mi? Nobel kararlarını objektif mi veriyor? Asla. Bunları bizzat gördük görüyoruz. BM Güvenlik konseyi kararlarını objektif mi veriyor asla” dedi.
“KARŞIMIZA GELDİKLERİNDE “TEBRİK EDERİZ ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORSUNUZ” DENİLİYOR”
Türkiye’nin sığınmacılara verdiği desteği anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine söylüyorum. Dünya beşten büyüktür. Bu beş ülke sadece Hristiyanlardan oluşuyor. İçlerinde bir tane Müslüman ülke var mı? Yok. Peki tüm dünya bu beş ülkenin içinde herhangi birisinin dudak arasına mı bakacak? Eğer hayır derse mesele bitmiştir. Tüm dünya ona mahkum. Böyle bir zulüm olabilir mi? Bu zulüm adaletsizce devam ediyor. Suriye’de 300 bin, 400 bin kişi ölmüş umurlarında mı? Asla. Türkiye 1 milyon 600 bin insanı şu anda kabullenmiş. Umurlarında mı? Karşımıza geldiklerinde “Tebrik ederiz çok güzel işler yapıyorsunuz.” deniliyor” ifadelerini kullandı.
“YA O LAFI BIRAK BÜTÜN BU YÜKÜ SIRTINA ALMIŞ TÜRKİYE’YE NE KADAR DESTEK VERDİN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ya o lafı bırak bütün bu yükü sırtına almış Türkiye’ye ne kadar destek verdin. Ondan bahset. İstedikleri yerlere ise o destek kanallarını açıyorlar. Afrika, Afrika diyorlar. Ama sadece Afrika’nın petrollerini, elmaslarını araştırıyorlar. Yaptıkları bu. Bunun dışında bir şey yok. Meseleye ideoloji gözlüğü ile mensubu olduğunuz tekellerin kriterleri le bakıyorsanız göremezsiniz” dedi.
“KİMİNE GÖRE NEY AFFEDERSİNİZ BİR ODUN PARÇASIDIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimine göre ney, affedersiniz, bir odun parçasıdır. Kimine göre içi boş bir kamış parçasıdır. Kimine göre biz müzik aletidir. Ama hepimiz biliyoruz ki ney Mevlana’nın bahsettiği gibi sedası ateş olan, aşk olan bizatihi kendisi sanat, hikmet, ahlak abidesi olan bir ilim çeşmesidir. Neyin sedası ateştir. “Hava sanma kimde bu ateş yoksa yazık ona” diyor. Neydeki o ateşi, aşkı göremeyen neyi sadece içinden nefes geçen bir kamış parçası olarak gören Hazreti Mevlana’nın da bahsettiği gibi kendisine yazık eder. O, neye, neyzene sanatçı demiyor diye ney ya da neyzen değerinden, sanatından bir şey kaybetmez” açıklamasında bulundu.
“DEDİKODULAR ,SÖYLENTİLER, EFSANELER, TWITLER, FACEBOOK MESAJLARI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dedikodular, söylentiler efsaneler, Twıtler, Facebook mesajları, haber bültenleri ilim, tarih diye bizlere dayatılabiliyor. Milletimizin ve medeniyetimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey aydın diktasına, vesayetine, yabancılaşmış ve milletini küçümseyen aydına bir projektör tutabilmektir. Genç, dinamik bir nüfusa sahip Türkiye olarak, geleceğe farklı bakabilmenin gayreti içindeyiz. Bölgesindeki tüm krizlere rağmen demokratikleşme alanında tarihi, önemli adımlar atıyoruz. Bunlar yetmez” ifadelerini kullandı.
2014 YILI CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni; sinema alanında Hülya Koçyiğit’e, müzik alanında Niyazi Sayın’a, edebiyat alanında Alev Alatlı’ya, tarih alanında Prof. Dr. Engin Akarlı’ya, kurum kategorisinde ise Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’ne verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni, düzenlenen tören ile sahiplerine verdi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen törende, 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, yüzüncü yılı kutlanan Türk sinemasına yaptığı büyük katkılar nedeniyle sinema alanında Hülya Koçyiğit’e, uzun sanat hayatı boyunca klasik Türk müziği ve tasavvuf müziğine yaptığı büyük katkılar nedeniyle müzik alanında Niyazi Sayın’a, Türk edebiyatına ve gelişmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle edebiyat alanında Alev Alatlı’ya, Abdülhamit dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair değerli çalışmaları için tarih alanında Prof. Dr. Engin Akarlı’ya, İslam dünyasında hazırlanan ilk ve en kapsamlı İslam ilimleri ansiklopedisi olması ve Türkiye’de ilim dünyasına sunduğu başarılı çalışmalar nedeniyle kurum kategorisinde Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’ne verildi.
DHA