Dolar 44,6832
Euro 52,2644
Altın 6.825,24
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Yağmurlu
İstanbul
10°C
Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

TÜKETİCİ KONUT KREDİLERİNDE DE KORUNACAK

TÜKETİCİ KONUT KREDİLERİNDE DE KORUNACAK
27/11/2015 18:08
A+
A-

Tüketici kredileri sözleşmelerinin ardından konut finansmanı sözleşmelerinde de tüketiciyi koruyan yeni düzenlemeler yarından itibaren yürürlüğe girecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 28 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlük tarihi 6 ay sonra belirlenen “Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği”ne göre, konut finansmanı kuruluşları, finansmanın koşullarını içeren bilgi formunu sözleşmenin kurulmasından makul bir süre önce tüketiciye vermek zorunda olacak. Kredi talebinin reddedilmesi durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketici ücretsiz olarak bilgilendirilecek.

Tüketicinin yazılı ya da elektronik ortamda açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak.

Tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir kısmını vadesinden önce ödeyebilecek, bu hallerde konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli indirimi yapacak.

Konut finansmanı sözleşmesine ilişkin bir hesap açılması ve sadece krediyle ilgili işlemler yapılması durumunda, tüketiciden herhangi bir isim altında ücret veya masraf talep edilemeyecek.

aa