Dolar 44,5178
Euro 52,0832
Altın 6.846,63
BİST 13.563,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 15°C

O ücretler artıyor

O ücretler artıyor
27/01/2019 00:16
A+
A-

O ücretler artıyor

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, “Öğretmen ve eğitim çalışanlarına, 2019 yılında karşılıksız yapılacak doğum yardımını 300 liraya, evlilik yardımını 600 liraya, cenaze yardımını da 2 bin 20 liraya çıkardık” dedi.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, öğretmen ve eğitim çalışanlarına, 2019’da yapacakları doğum yardımını 300, evlilik yardımını 600, cenaze yardımını da 2 bin 20 liraya çıkardıklarını bildirdi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul öğretmenleri ve eğitim çalışanlarına, her yıl karşılıksız sosyal yardım ödemeleri yaptıklarını hatırlattı.

Bu yıl yapacakları doğum, evlilik ve cenaze yardımlarını, sandığın mali imkanları oranında artırdıklarını belirten Yılmaz, “Öğretmen ve eğitim çalışanlarına, 2019 yılında karşılıksız yapılacak doğum yardımını 300 liraya, evlilik yardımını 600 liraya, cenaze yardımını da 2 bin 20 liraya çıkardık.” dedi.

Yılmaz, afet, sağlık destek, maluliyet, ölüm ve emeklilik yardımı ödemelerinde de nispi artışa gidildiğini dile getirerek, 40 yıl hizmeti bulunan ve ayda ortalama 70 lira aidat ödeyen bir öğretmene, 2019’da emekli olması durumunda asgari 37 bin lira emekli yardımı ödeneceğini bildirdi.

– 2018’de yapılan yardımlar 141 milyon lirayı aştı Toplu emekli yardımına alternatif olarak isteyen üyelere aylık ek maaş ödemesi yapılması için çalışma yürüttüklerini kaydeden Yılmaz, bu konuda yıl sonuna kadar müjdeli bir haber vereceklerini söyledi.

Yılmaz, geçen sene 21 binden fazla ilkokul öğretmeni ve eğitim çalışanına karşılıksız yardımda bulunduklarını belirterek, “2018 yılında, 141 milyon 878 bin lira karşılıksız sosyal yardım ödemesi yaptık.” dedi. AA