Dolar 44,6849
Euro 52,1912
Altın 6.692,47
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C

Meyve sebze fiyatlarıyla ilgili tarih verip uyardı: Sıkıntı çıkacak!

Meyve sebze fiyatlarıyla ilgili tarih verip uyardı: Sıkıntı çıkacak!
29/01/2019 13:56
A+
A-

Meyve sebze fiyatlarıyla ilgili tarih verip uyardı: Sıkıntı çıkacak!

Meyve sebze fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Antalya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akçan, Mayıs ayına kadar birçok üründe sıkıntı yaşanacağını söyledi.

Antalya’da meydana gelen hortumlar, sebze ve meyve miktarını düşürürken, fiyatların da yükselmesine neden oldu.

Antalya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akçan, “Düşük fiyatlı ürün kalmadı. Bunun nedeni ihracat ya da iç piyasaya ürün satmak değil, tamamen hava şartları.” dedi.

Antalya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akçan

“Ürün eksikliği katlandı”
Türkiye’nin örtü altı sebze- meyve üretim merkezi Antalya’da, yağış ve soğuk hava nedeniyle ürün kalitesi ile miktarında azalma olurken, perşembe gününden bu yana meydana gelen hortumlar da sebze ve meyveyi etkiledi.

Antalya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akçan, aldıkları son bilgileri paylaştı. Tarım İl Müdürlüğü verilerine göre, 26 bin dönüm tarım arazisinde fırtına ve hortum sonrası zarar oluştuğunu belirten Akçan, bunun 3 bin 250 dönümünün seralar olduğunu, 22 bin dönümün ise narenciye ve kış sebzelerinin yetiştirildiği açık alan olduğunu söyledi.

Akçan, “Sezonun çok yağmurlu ve soğuk gitmesinden dolayı zaten ürün eksikliği vardı. Bir de felaketler olunca ürün eksikliği katlandı” dedi.

“Mayıs ayına kadar birçok üründe sıkıntı yaşanacak”
Nevzat Açkan, durumun, vatandaşa pahalı ürün olarak yansıyacağını dile getirerek, “Antalya haline kasım ayında giren ürünün yüzde 10’u kadar ürün giriyor. Dükkanlarımız bomboş, düşük fiyatlı ürün mümkün değil. Domates fiyatları, halde 7 liraya kadar çıkıyor. 2’nci sınıf domates bile 4 ile 5 lira arasında. Düşük fiyatlı ürün kalmadı. Bunun nedeni ihracat ya da iç piyasaya ürün satmak değil, tamamen hava şartları. Mayıs ayına kadar birçok üründe sıkıntı yaşanacak. Ürün sel altında kaldı. Kimse kırılıp, gücenmesin” diye konuştu.

Düşük fiyatlı ürün kalmadığını söyleyen Akçan, mayısa kadar birçok üründe sıkıntı yaşanacağını belirterek “Kimse kırılıp, gücenmesin” diye konuştu. DHA