Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Çok Bulutlu
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Paz 20°C
Pts 8°C
Sal 6°C
Çar 10°C

Dar gelirli Tokatlılara halk ekmekten sonra bir müjde daha

Dar gelirli Tokatlılara halk ekmekten sonra bir müjde daha
14/03/2025 16:20
A+
A-

Son dönemde hızla artan et ve süt fiyatları, vatandaşların alım gücünü zorlarken, Tokat için sevindirici bir haber geldi. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat’ta Et ve Süt Kurumu ürünlerinin satışa sunulması için harekete geçti. İşte ayrıntılar…

Tokat’ta vatandaşların daha uygun fiyatlarla et ve süt ürünlerine erişimini sağlamak amacıyla önemli bir adım atıldı. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret ederek, Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten ile birlikte kentte bir satış noktası kurulması konusunda önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekili Bulut, görüşmede Tokatlı vatandaşların uygun fiyatlı ve kaliteli et ile süt ürünlerine erişim taleplerini aktardıklarını belirtti. Görüşme sonunda, Et ve Süt Kurumu ürünlerinin Tokat’ta projelendirilecek bir mağaza aracılığıyla satışa sunulacağı müjdesi verildi.

Uygun Fiyatlı Et ve Süt Ürünleri Geliyor
Tokat’ta özellikle dar gelirli vatandaşların daha hesaplı et ve süt ürünlerine ulaşabilmesi için önemli bir proje hayata geçiriliyor. Milletvekili Yücel Bulut, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, Tokatlıların taleplerinin olumlu karşılandığını ve kısa sürede mağaza açılışının gerçekleşeceğini belirtti.

Bulut, “Kıymetli genel müdürümüzün yapıcı tavrı ve vizyonu sayesinde, Tokatlı hemşerilerimizin beklentilerinin karşılanması adına önemli bir görüşme gerçekleştirdik. İnşallah kısa süre içerisinde mali yönden dezavantajlı vatandaşlarımıza da katkı sağlayacak şekilde Et ve Süt Kurumu ürünleri satışa sunulacaktır” dedi.

Dar Gelirli Vatandaşlara Destek
Ramazanın ilk gününde halk ekmek satışları başlamış ve ekmek ve pide vatandaşa piyasanın altında fiyatlarla sunulmuştu. Son dönemde artan et ve süt fiyatları da, dar gelirli vatandaşların alım gücünü zorlamaya devam ediyor. Bu nedenle devlet destekli ve uygun fiyatlı gıda satış noktaları büyük önem taşıyor. Tokat’ta açılacak Et ve Süt Kurumu satış mağazası, hem kaliteli hem de uygun fiyatlı ürünleri vatandaşlarla buluşturarak, yerel halkın gıda güvenliği konusunda önemli bir destek sağlayacak.

Şehirdeki vatandaşlar, projenin kısa sürede hayata geçirilmesini beklerken, yetkililer de sürecin hızlandırılması için gerekli çalışmaları sürdürüyor. Proje kapsamında belirlenen mağaza, Tokat halkına kaliteli et ve süt ürünlerini piyasa fiyatlarının altında sunmayı hedefliyor.

Kaynak: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.