Dolar 44,5811
Euro 51,4630
Altın 6.704,43
BİST 12.936,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 17°C
Çar 15°C
Per 14°C

Boru hattı Almanya’yı rahatsız etti! ‘Avrupa Türkiye’ye muhtaç’

İkilinin TürkAkım’ın açılışı için bir araya gelmesinin hemen ardından görüşmeyi gündemine taşıyan Alman gazete, “Ankara-Moskova enerji hattı- Avrupa için büyük bir risk” yorumunda bulundu.

Boru hattı Almanya’yı rahatsız etti! ‘Avrupa Türkiye’ye muhtaç’
09/01/2020 01:39
A+
A-

Boru hattı Almanya’yı rahatsız etti! ‘Avrupa Türkiye’ye muhtaç’

Tarihi proje TürkAkım projesi, Almanları rahatsız etti. Alman basını TürkAkım projesini manşetine “Ankara-Moskova enerji hattı- Avrupa için büyük bir risk” başlığıyla taşırken “Avrupa Türkiye’ye muhtaç” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak TürkAkım doğalgaz boru hattının açılışı için Türkiye’ye geldi.

Tören için Haliç Kongre Merkezi’nde buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, her biri yıllık 15.75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşan TürkAkım’ın açılışı için ilk adımı atmış oldu.

Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya iletecek olan tarihi proje TürkAkım projesi, Almanları rahatsız etti.

Dünyanın gözü Türkiye’de
Bir hatta Türkiye’ye, diğer hatta ise Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınacak olan doğalgaz projesi, dünya ülkelerinin de gündeminde yerini aldı.

Özellikle Avrupa basını, yıllık 15.75 milyar metreküp gaz kapasitesiyle tüm Avrupa’nın gaz ihtiyacını karşılayacak olan projeyi yakından takip edildi.

Proje Avrupa enerji piyasasını etkileyecek
Almanya’nın en çok okunan gazetelerinden Die Welt, Erdoğan-Putin görüşmesini yakından izleyen kaynaklardan.

“Avrupa için büyük risk”
İkilinin TürkAkım’ın açılışı için bir araya gelmesinin hemen ardından görüşmeyi gündemine taşıyan Alman gazete, “Ankara-Moskova enerji hattı- Avrupa için büyük bir risk” yorumunda bulundu.

Haberin detaylarında, Avrupa’nın gaz ihtiyacını karşılayacak projede Türkiye’nin kilit durumda olmasının tehlike olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa ile gerilen ilişkilerine atıfta bulunan Almanlar, gaz ihtiyacı konusunda tüm Avrupa’nın Türkiye’ye muhtaç konuma gelmesinden kaygılı olduklarını yazdı.

Kaynak: Türkgün