Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Bölgeden petrol fışkırmaya başladı! Su seviyesinde bulundu, herkes şokta

Bölgeden petrol fışkırmaya başladı! Su seviyesinde bulundu, herkes şokta
01/12/2022 14:06
A+
A-

Bölgeden petrol fışkırmaya başladı! Su seviyesinde bulundu, herkes şokta

Adana’nın Ceyhan ilçesinde su seviyesinde petrol bulunması tüm Türkiye’yi şaşkına çevirdi. Bölgede 500-600 metre derinlikten petrol çıkarılmaya başlandı.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan ‘Çukurova 7’ isimli petrol arama kuyusunda çalışmalar tamamlanarak 500-600 metreden petrol çıkarılmaya başlandı. Bu gelişme Adana’da büyük heyecana neden oldu. Petrol çıkarılan tarlanın sahibi Orhan Buhur, ‘Köyümüzün adı dünyada duyuldu. Soysallı köyü dediğin zaman ‘petrol köyü’ diyorlar. Ceyhan’ımız petrol başkenti olsun.’ ifadelerini kullandı.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde çalışmaların devam ettiği petrol sahasında ‘Çukurova 7’ isimli kuyusundan su seviyesinde petrol çıkarılmaya başlandı.
Ceyhan’a bağlı Soysallı Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı ‘Çukurova 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10’ isimli araştırma sahalarında petrol çalışmaları sürüyor. Daha önce Çukurova 1 ve Çukurova 2 isimli petrol kuyularında petrol çıkarılmaya başlanmış ve çıkarılan petrolün yüksek kaliteli olduğu değerlendirilmişti. Alanda çalışmalar genişletilirken ‘Çukurova 7’ isimli petrol arama kuyusunda da çalışmalar tamamlanarak 500-600 metreden petrol çıkarılmaya başlandı.
Petrol çıkarılan tarlanın sahibi Orhan Buhur, “Çukurova 1 isimli kuyudan petrol çıkarıldıktan sonra buralarda aktif şekilde keşif kuyuları açılmaya başlandı. 14 tane kuyu yeri belirlendi. 5 tanesi yapılmış durumda 3 tanesi üretimde. 2 tanesi daha haftaya üretime geçecek. Buralardan 500-600 metrede su sondajı gibi petrol alınıyor. Burada faaliyet hızlandı. Bulunan petrol sıvı, masrafsız bir petrol. Bu nedenle kuyular çoğaldı. 2022-2023 yılı Soysallı köyümüz için uğurlu bir yıl olacak” diye konuştu.
Petrol bulunduğu için çok sevindiklerini ifade eden Buhur, “Köyümüzün adı dünyada duyuldu. Soysallı köyü dediğin zaman ‘petrol köyü’ diyorlar. 7 numaralı kuyudan da çıktı petrol. Burada kamp kurulsun. Ceyhan’ımız petrol başkenti olsun. Bu durumdan çok mutluyuz” dedi.

 

 

 

 

Kaynak: Turkgün