Dolar 38,4201
Euro 43,8227
Altın 4.105,56
BİST 9.306,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 19°C

MEB Haberi yalanlandı

MEB Haberi yalanlandı
08/04/2025 17:11
A+
A-

MEB’den açıklama: “Yaz tatili erkene çekilecek” haberi yalanlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinin erkene çekileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, eğitim-öğretim yılının daha önce açıklandığı gibi 20 Haziran’da sona ereceğini bildirdi.

“MEB hazırlıklara başladı, yaz tatili erkene çekilecek” haberlerine, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Bakanlık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının daha önce açıklandığı gibi 20 Haziran’da sona ereceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında, “Söz konusu haberde özetle, ‘Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilini erkene çekmeye hazırlanıyor.’ şeklinde verilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.

“OKULLAR 20 HAZİRAN GÜNÜ KAPANACAK”
Eğitim-öğretim süreçlerinin daha önce açıklanan plana göre devam ettiği belirtilen açıklamada, “Söz konusu takvime göre 9 Eylül 2024 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılı, daha önceden açıklandığı gibi 20 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir.” denildi.

Açıklamada, “Kaynağından araştırılmadan veya kasıtlı olarak asılsız iddialar içeren yalan ve yanıltıcı bilgilerle kamuoyunun gündemini meşgul eden; milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velimizi yanlış yönlendiren bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı