Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 16°C

Putin açıklamasıyla dünyayı sarstı: Hazırız

Putin açıklamasıyla dünyayı sarstı: Hazırız
06/06/2019 22:47 | Son Güncellenme: 06/06/2019 23:50
A+
A-

Putin açıklamasıyla dünyayı sarstı: Hazırız


Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın, son olarak 8 Nisan 2010’da yenilenen ve 2021 yılında sona erecek olan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’ndan çekilmek için hazır olduğunu duyurdu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg kentindedüzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu’ndan gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Rus lider Putin, Rusya’nın Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’ndan (START)çekilebileceğini ve bu duruma hazır olduğunu söyledi.

Rusya ile ABD arasında nükleer silahların sınırlandırılmasına yönelik yapılan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın sonuncusu 2010’da imzalanmıştı.

“ABD ve Rusya farklı görüşlere sahip”
İran siyasetiyle ilgili ABD ile Rusya’nın farklı görüşlere sahip olduğuna işaret eden Putin, “ABD’nin İran’a yönelik siyasetine katılmıyoruz. İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin soru işaretleri olabilir ama bunları neden istişare etmiyoruz? Daha önce inşa edilmiş bir şeyi tümüyle yıkarak çözüm aramak zorunda değilsiniz.” diye konuştu.

Venezuela konusunda askeri müdahale senaryolarını kınadıklarını vurgulayan Putin, “ABD’nin müttefikleri bile askeri müdahaleyi desteklemiyor. Başka ülkelerin iç işlerine karışmak son derece ciddi ve bazen trajik sonuçlara neden olabilir.” ifadelerini kullandı.

Libya ve Irak’ta yaşananların, askeri müdahalenin olası kötü sonuçlarına yönelik örnekler olduğunu anlatan Putin, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz gibi cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Venezuela’da tüm taraflar bir araya gelerek krize siyasi bir çözüm bulmalılar. Rusya, Venezuela’ya asker göndermeyi veya orada üs kurmayı planlamıyor. Venezuela’daki Rus askeri uzmanlar, daha önce imzalanan askeri teknik sözleşmeler doğrultusunda orada bulunuyorlar.”

Türkgün