Dolar 44,5851
Euro 51,4977
Altın 6.694,04
BİST 13.128,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 14°C
Per 12°C
Cum 11°C

Trump’tan İran’a “Salı Akşamı” Tehdidi

Trump’tan İran’a “Salı Akşamı” Tehdidi
06/04/2026 22:54
A+
A-

# Trump’tan İran’a “Salı Akşamı” Tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile bir anlaşmaya varılması gerektiğine dair sert açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray’da düzenlenen ve yaklaşık 1,5 saat süren basın toplantısında Trump, İran gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

Anlaşma Umudu ve Tehditler

 

Trump, ABD doğu saatiyle salı akşamı 20.00’ye kadar İran’la bir anlaşmaya varmayı umduğunu belirtti. Ancak, anlaşma sağlanamaması durumunda ciddi tehditlerde bulundu. Trump, “Bütün ülke (İran) tek bir gecede yok edilebilir ve o gece yarın gece olabilir.” diyerek, İran’a yönelik tehditlerini yineledi.

İran’a Yönelik Planlar

 

ABD Başkanı, anlaşma sağlanamaması halinde bir planlarının olduğunu belirtti. “Yarın gece saat 12’ye kadar İran’daki her köprü yerle bir edilecek, İran’daki her elektrik santrali devre dışı kalacak ve bir daha asla kullanılamayacak.” şeklinde konuştu. Trump, görüşmelerin devam ettiğini ve iyi gittiğini düşündüğünü, ancak sonucun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Sivil Altyapı ve Cenevre Sözleşmesi

 

Trump, İran’ın sivil altyapısını hedef almanın Cenevre Sözleşmesi’ne aykırı olup olmadığı yönündeki bir soruya, bu konuda endişeli olmadığını belirtti. New York Times muhabirine “yalan haber” nitelemesi yapan Trump, “Umarım bunu yapmak zorunda kalmam.” dedi.

İran ile Anlaşmanın Şartları

 

Trump, İran ile savaşın sonuna gelip gelmedikleri konusunun Tahran’daki yönetimin tavrına bağlı olduğunu vurguladı. İran’dan beklediği anlaşma şartlarını ise şöyle açıkladı: “Benim için kabul edilebilir bir anlaşma yapmalıyız ve bu anlaşmanın bir parçası da petrol ve diğer her şeyin (Hürmüz Boğazı’ndan) serbest geçişinin sağlanması olacak.”

Bu açıklamalarıyla Trump, İran ile ilişkilerde gerginliğin arttığı bir dönemde, diplomasi ve tehdit arasında ince bir çizgide yürüdüğünü gösteriyor.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.