Dolar 44,2094
Euro 51,1606
Altın 7.094,47
BİST 13.217,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 11°C

SURIYELI YETKILILER RUS HABER AJANSINI YALANLADI

SURIYELI YETKILILER RUS HABER AJANSINI YALANLADI
19/01/2014 23:57
A+
A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, iktidarı bırakmaya hazır olmadığını ve bu konunun tartışılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Ancak Esad’ın bu açıklamaları kısa bir süre içinde Suriye Devlet Başkanlığı Basın Ofisi tarafından yalanlandı.

Rus Interfax haber ajansının aktardığına göre Esad, iktidarı bırakmayı düşünmediğini bir kez daha vurgulayarak, “Eğer teslim olmak isteseydik, en başından teslim olurduk. Biz ülkemizi savunuyoruz. Bu tartışmaya açık bir konu değil. Seçimlere kimin takılacağına sadece Suriye halkı karar verebilir” diye konuştu.

Esad’ın bu sözleri kendisini Şam’da ziyaret eden Rus parlamanterlerle yaptığı görüşmede sarf ettiği belirtildi.

Suriye Devlet Başkanlığı Basın Ofisi ise bir saat kadar sonra bir açıklama yaparak Interfax’ın haberini yalanladı. Açıklamada, “Rus haber ajansı Interfax’ın Esad’ın yorumları olarak aktardığı sözler doğru değildir” denildi.

ESAD’LA MI OLACAK ESAD’SIZ MI?
Esad’ın 22 Ocak günü İsviçre’nin Montrö şehrinde başlayacak Cenevre-2 toplantısı öncesi böyle bir açıklama yapması dikkat çekmişti.

Zira dün toplantıya katılacaklarını duyuran muhalifler ve Batılı ülkeler toplantının gündeminin Esad’sız bir geçiş süreci olması konusunda ısrarcı. Hatta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geçtiğimiz hafta muhalifleri Cenevre-2’ye katılmaya ikna etmek için bir açıklama yaparak Obama yönetiminin Beşar Esad’sız bir geçiş hükümeti kurulması yönündeki amacından geri adım atmadığına dair teminat vermişti.

Kerry, “Suriye’de geçiş döneminde liderliği üstlenmesi için öne sürülen isimler üzerinde muhalefetin ve rejimin hemfikir olması gerekiyor. Bu da ister Devlet Başkanı Esad olsun ister muhalefetin bir üyesi, taraflardan herhangi birinin istemediği bir kişinin geleceğin bir parçası olamayacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullanmıştı.