Dolar 44,3471
Euro 51,4800
Altın 6.284,31
BİST 13.168,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 18°C
Cts 15°C

SURIYE DÜŞERSE KUDÜS’Ü DE KAYBEDERIZ

SURIYE DÜŞERSE KUDÜS’Ü DE KAYBEDERIZ
26/05/2013 19:51
A+
A-

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, “Cihat ilan etmemize gerek yok, Suriye’deki savaşa on binlerce insanı göndermek için iki kelimemiz yeter” dedi.

Nasrallah, İsrail’in Lübnan’ın güneyinden çekilmesinin 13’üncü yıl dönümü kutlamalarında, mensuplarını Lübnan’da herhangi bir çatışma ortamı oluşturmama konusunda uyararak, ” Suriye’de savaşalım, Lübnan’ı ise çatışmalardan uzak tutalım” diye konuştu.

“Suriye’deki radikal gruplara karşı, binlerce mensubumuzu, bölgeye savaşmak için göndermeye hazırız” diyen Nasrallah, şöyle devam etti:

“Temmuz 2006’da İsrail’e karşı yapılan savaşın ilk günlerinde size vadettiğim gibi, şimdi de size zafer vadediyorum. Herkes yeni bir aşamadan söz ediyor. Direnişin, Hizbullah’ın, Lübnan’ın korunması, sağlama alınması. Biz, bu savaşa gireceğiz ve kazanacağız.”

Nasrallah, elinde, Hizbullah mensubu birçok ailenin, oğullarını Suriye’ye göndermek için izin istediği mektuplar bulunduğunu dile getirerek, “Cihat ilan etmemize gerek yok, Suriye’deki savaşa on binlerce insanı göndermek için iki kelimemiz yeter. İsrail ve Amerika tarafında olanlardan olmayacağız” ifadesini kullandı.

Siyaset ve medya anlamında şimşekleri üzerine çektiklerini vurgulayan Nasrallah, uluslararası terör örgütü listesinde yer almalarının kendileri için hiçbir önem taşımadığına değinerek, “O listeleri katlar, suyla içerim” dedi.

Hasan Nasrallah, Suriye’de devam eden çatışmalarda kazanan tarafın kendileri olmaması halinde İsrail’in Lübnan’a gireceğini ileri sürerek, “Suriye düşerse, Kudüs’ü de kaybederiz. Bu nedenle, Suriye’de yaşanan olaylara seyirci kalıp, sırt çeviremezdik” diye konuştu.

vatan