Dolar 38,6309
Euro 43,4920
Altın 4.109,98
BİST 9.279,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Rusya, Kuzey Kore füzeleriyle Kiev’i yerle bir etti!

Rusya, Kuzey Kore füzeleriyle Kiev’i yerle bir etti!
25/04/2025 15:47
A+
A-

Rusya, Kuzey Kore füzeleriyle Kiev’i yerle bir etti!

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e, savaşın başlamasından bu yana en ağır saldırıyı düzenledi. Ukrayna lideri Zelenski, Güney Afrika ziyaretini yarıda kesti.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yönelik büyük bir Rus füze saldırısında en az 12 kişi öldü ve 100’den fazla kişi yaralandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile görüşmek üzere Güney Afrika’ya gitmişti.

Kiev’e yönelik bombardıman sonrası Zelenski, ziyaretini yarıda kesti, Rusya’nın saldırıları derhal ve koşulsuz olarak durdurması gerektiğini söyledi.
Zelenski, Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,” İlk belirlemelere göre Ruslar, Kuzey Kore yapımı balistik füze kullandı” dedi.
Ukrayna savaş boyunca Rus hava saldırılarının hedefi oldu ancak diğer şehirlere kıyasla hava savunma sistemleri tarafından daha iyi korunan Kiev’e yönelik ölümcül saldırılara daha az rastlanıyor.

ATEŞKES UMUDU BOŞA DÜŞÜYOR

Saldırılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski’ye, Moskova’nın Kırım yarımadasını işgalini barış şartı olarak kabul etmeyi reddettiği için ateş püskürmesinden saatler sonra geldi.
Bombardıman, ABD’nin Rusya ve Ukrayna’yı ateşkese zorlama çabalarına daha fazla şüphe düşürdü.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelenski’nin sivil hedeflere yönelik hava saldırılarını tamamen durdurma teklifine henüz yanıt vermedi ve geçen ay ABD-Ukrayna’nın tam ve koşulsuz ateşkes çağrısını reddetti.

“PUTİN SAVAŞ İSTİYOR”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sybiha sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Putin sözleriyle değil eylemleriyle hiçbir barış çabasına saygı duymadığını ve sadece savaşı sürdürmek istediğini gösteriyor” dedi ve Moskova’nın barış şartı olarak Ukrayna’nın daha fazla topraktan çekilmesi yönündeki “maksimalist taleplerini” eleştirdi.
Zelenski’nin üst düzey yardımcılarından Andriy Yermak da “Putin sadece öldürme arzusu gösteriyor” diye ekledi.
Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Rusya’nın “gece boyunca Ukrayna şehirlerinde terör estirdiğini” söyledi.
Şmihal, “Seyir ve balistik füzeler, insansız hava araçları, hava bombaları. Dünya barışı tesis etmek için çaba sarf ederken Rusya zalimce ve alaycı bir şekilde Ukrayna şehirlerine füzeler atıyor, insanları öldürüyor” ifadelerini kullandı.

 

Foto arşiv

 

Kaynak: Türkgün /AFP

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.