PUTIN: KIRIM, RUS TOPRAĞIDIR
Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, Kırım’ın Rus toprağı olduğunu ve öyle de kalacağını söyledi.
Kremlin Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, Kırım’daki referandumun uluslararası hukuk kurallarına uygun gerçekleştiğini ve geçerli olduğunu söyledi. Geçmişte Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu hatırlatan Putin, “Kırım, tarihi Rus toprağıdır ve Rusya’nın bir parçası olarak kalmaya devam edecektir” dedi.
Kırım’ın çok milletli bir bölge olduğunu belirten Vlademir Putin, burada Rusça, Ukraynaca ve Tatarca olarak 3 resmi dili benimseyeceklerini ifade etti.
KIRIM HALKIMIZIN KALBİNDE RUSYA’NIN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kırım’da yapılan referandum sonrası bugün yaptığı açıklamada, “Kırım, halkımızın kalbinde Rusya’nın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.
Kırım’da yapılan referandumdan Rusya’ya bağlanılması yönünde karar çıkması sonrası Putin bugün televizyondan yaptığı açıklamada Rusya’nın Kırım’ı ilhak etme hareketini savundu. Putin açıklamasında Ukrayna’da bulunan Rus kökenli vatandaşların haklarının yeni Ukrayna Hükümet tarafından istismar edildiğini kaydetti. Ulusa sesleniş konuşması yapan Putin, Pazar günü Kırım’da yapılan referandumun uluslararası hukuka uygun yapıldığını ifade ederek halkın kendi geleceğini tayin etme hakkını kullandığını belirtti. Putin sözlerini destekleyecek kanıt olaraksa Kosova’nın Sırbistan’dan ayrılarak kazandığı bağımsızlığı gösterdi.
Batı’nın ‘Rusya’nın Kırım’ı seçim öncesi işgal ettiği’ yönündeki suçlamalarını da reddeden Putin, Rus birliklerinin Ukrayna ile yapılan anlaşma doğrultusunda bölgeye gittiğini kaydetti. Putin açıklamasında ayrıca Kırım’ın Rus halkının kalbinde Rusya’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.
İHA