Dolar 47,5127
Euro 54,8153
Altın 6.175,37
BİST 13.458,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 31°C
Per 30°C

Paşinyan’a Saldırı Teşebbüsü

Paşinyan’a Saldırı Teşebbüsü
29/03/2026 23:55
A+
A-

# Kilise Çıkışı Gerginlik: Paşinyan’a Saldırı Teşebbüsü

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan’daki St. Anna Kilisesi’nde katıldığı programın ardından iki kişinin fiziksel saldırı girişimine maruz kaldı. Olay, Ermenistan’da kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Olayın Detayları

 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, St. Anna Kilisesi’nde katıldığı ayin sonrasında halkla bir araya geldi. Programın bitiminde, güvenlik görevlileri eşliğinde kiliseden ayrılırken kalabalıktan iki kişi Paşinyan’a doğru yaklaştı ve fiziksel saldırıda bulunmaya çalıştı.

Güvenlik Müdahalesi

 

Güvenlik görevlileri, saldırganlara hızlı bir şekilde müdahale ederek Paşinyan’ı korumayı başardı. Başbakan, olaydan yara almadan kurtulurken, ona eşlik eden Alen Simonyan da tehlike atlattı.

Saldırganlar Gözaltında

 

Ermenistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıya teşebbüs eden iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüpheliler hakkında “holiganlık” ve “kamu görevlisinin yasal görevlerine ve siyasi faaliyetlerine müdahale” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Bu olay, ülkede güvenlik önlemlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi ve toplumda yankı uyandırdı.

 

Kaynak: Türkgün /  / İhlas haber Ajansı/