Dolar 44,3470
Euro 51,4650
Altın 6.292,06
BİST 12.946,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 19°C
Cts 15°C

İSRAIL SURIYE’YI VURDU’

İSRAIL SURIYE’YI VURDU’
04/05/2013 15:11 | Son Güncellenme: 04/05/2013 15:12
A+
A-

Amerikan CNN kanalı, ismini açıklamadığı yetkililere dayanarak, İsrail’in Suriye’deki bir hedefi vurduğunu duyurdu.

Amerikalı yetkililer, İsrail’in, çok büyük ihtimalle Suriye’deki bir silah deposunu vurduğunu aktardı. Yetkililer, depodaki silahların Lübnan’daki Hizbullah örgütüne gönderilmek için tutulduğunu düşündüklerini ifade etti.
CNN, haber kaynaklarına dayanarak, İsrail’in operasyonu perşembeyi cumaya bağlayan gece düzenlendiğini kaydetti.

LÜBNAN’DA İHLAL

Haberlere göre Amerikalı yetkililer, İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmeden saldırı gerçekleştirdiğini belirtirken, Lübnan Ulusal Haber Ajansı’nın ‘iki İsrail savaş uçağının Lübnan hava sahasını ihlal ettiği’ şeklinde geçtiği haber dikkat çekti.

ŞAM VE TEL AVİV SESSİZ

İsrail’in Suriye’ye yönelik operasyon iddiasıyla ilgili ne Şam yönetiminden ne de Tel Aviv’den doğrulama ya da yalanlama geldi.

Ancak, İsrail’in Washington’daki Büyükelçilik sözcüsü, “Bu haberler hakında yorum yapamayız ama Suriye rejiminin elindeki kimyasal ve diğer ‘oyun değiştirici’ silahların teröristlerin, özellikle de Lübnan’daki Hizbullah’ın eline geçmesini önlemek için İsrail’in kararlı olduğunu söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

Hafta başında da Suriyeli muhalifler, İsrail uçaklarının, Şam yakınlarındaki bir kimyasal tesisi vurduğunu iddia etmişti.

İsrail, Ocak ayında da yine Şam yakınlarındaki Cemraya askeri tesisini ve tesis yakınında bulunan ve Lübnan’a silah götüreceği iddia edilen bir konvoyu vurmuştu.

ajanslar