Dolar 44,2207
Euro 50,5377
Altın 7.136,03
BİST 13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Pts 12°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 9°C

İsrail, ateşkese rağmen Gazze’yi yeniden vurdu

İsrail, ateşkese rağmen Gazze’yi yeniden vurdu
10/12/2025 10:35
A+
A-

Gazze’nin güneyi ve kuzeyine yönelik hava ve topçu saldırıları sürerken, bazı bölgelerde binalar patlayıcılarla yıkıldı; saldırılarda bir çocuk yaralandı.

Ateşkes anlaşması devam etmesine rağmen İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin hem güney hem de kuzey bölgelerinde yeni hava ve kara saldırıları gerçekleştirdi.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus’un çeşitli noktalarını hedef aldığını, kentin doğu bölümünün ise yoğun topçu atışına maruz kaldığını bildirdi. Refah’ın kuzey ve doğusunda ise helikopterlerin bölgeye yoğun ateş açtığı aktarıldı.

Gazze’nin kuzey kesiminde, Beyt Lahiya’da İsrail güçlerinin kontrolünde bulunan alanlarda bazı yapıların patlayıcılar kullanılarak yıkıldığı belirtildi. Benzer yıkımlar, Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye ve Zeytun mahallelerinde de yaşandı.

Gazze Şeridi’nin orta bölgesinde, Deyr el-Belah’ın doğusundaki Kastal Kuleleri çevresinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli çocuğun yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki saldırıların şiddetlenmesi, ateşkese rağmen çatışmaların durmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı