Dolar 44,6787
Euro 52,3812
Altın 6.835,82
BİST 13.880,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Yağmurlu
İstanbul
10°C
Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 17°C

IŞİD’İN SALDIRISI SÜRÜYOR

IŞİD’İN SALDIRISI SÜRÜYOR
01/11/2014 16:19
A+
A-

ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nin karşısındaki Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile ÖSO ve Peşmerge birliklerinin desteklediği YPG güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.atışmaların aralıklarla devam ettiği Kobani’de, IŞİD militanları önceki günlerde olduğu gibi yine sınır kapısının bulunduğu bölgeye havan atışlarıyla saldırmaya devam etti.

Kobani’de, IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 48’inci gününe girdi. Hafta içerisinde ÖSO mensuplarının, dün gece ise peşmerge güçlerinin YPG’ye destek için giriş yaptığı Kobani’de, IŞİD militanları sabah saatlerinden itibaren yine havan atışları ve keskin nişancılar ile saldırısını sürdürdü. Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla çatışmaların olduğu ve patlama seslerinin duyulduğu Kobani’ye, dün gece giren peşmerge güçlerinin YPG’lileri eğitmeye henüz başlamadığı bildirildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları ise sabah saatlerinden itibaren keşif uçuşu yaptığı Kobani’deki IŞİD hedeflerine yönelik henüz bombardıman düzenlemedi.

SURUÇ’TA KEPENKLER KAPALI

Bu arada 1 Kasım Dünya Kobani Günü nedeniyle Suruç ilçe merkezinde esnafın kepenk kapattığı görülürken, ilçe merkezi ile sınır hattında güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı görüldü.

dha