Dolar 44,3438
Euro 51,5575
Altın 6.313,38
BİST 13.168,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 18°C
Cts 14°C

İran’dan çok sert çıkış!

İran’dan çok sert çıkış!
15/08/2017 14:01
A+
A-

İran’dan çok sert çıkış!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,  Washington yönetimi tarafından İran’a yönelik yaptırım ve dayatmalarının tekrar başlaması durumunda ülkesinin çok kısa vadede nükleer kapasitesini müzakerelerin başladığı tarihe geri getireceğini söyledi.

Yeni kabinesindeki bakanlar için mecliste yapılan güven oylaması oturumunda konuşan Ruhani, ABD’yi Tahran ile BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi artı Almanya’dan oluşan P5+1 ülkeleri ile 2015’te varılan nükleer anlaşmaya bağlı kalmamakla suçladı.

Ruhani, “ABD’deki yeni devlet adamları, yaptırım ve dayatmaların olduğu geçmiş döneme geri dönmek istiyorsa, İran’ın birkaç hafta-ay değil, bir kaç saat içinde eski kapasitesine çok daha gelişmiş olarak döneceğini bilmeli” diye konuştu.

İran’ın nükleer anlaşmadaki sorumluluklarına bağlı kaldığının altını çizen Ruhani, “Anlaşmadaki her türlü ihlale orantılı olarak yanıt vereceğiz. Tehdit diline geri dönmeye çalışanlar, geçmiş hayallerinin tutsağı olmuşlar ve barışın faydalarından kendilerini yoksun bırakıyorlar” dedi.

DHA

ETİKETLER: