İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Dünyaya Mesaj: “Boyun eğmeyeceğiz”
# İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Dünyaya Mesaj
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran’da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, ülke olarak karşılaştıkları dış baskılara meydan okudu. Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcuları onurlandıran Pezeşkiyan, ulusal birlik ve dayanışma mesajları vererek, İran’ın bu zorluklara boyun eğmeyeceğini belirtti.
## Ulusal Birlik ve Dayanışma Çağrısı
Pezeşkiyan, konuşmasında dış güçlerin İran’ı teslim olmaya zorladığını, ancak buna karşı duracaklarını vurguladı. Şu ifadeleri kullandı:
“Dünya korkakça ve zorbalıkla bizi kendilerine boyun eğmeye zorluyor ancak bilin ki siz zorluklara boyun eğmediğiniz gibi, biz de bu sorunlara boyun eğmeyeceğiz. Bize çıkardıkları tüm sıkıntılara ve toplumda açtıkları yaralara rağmen bu yaraları iyileştirmeliyiz.”
## “Tek Vücut Olarak Bir Araya Gelmeliyiz”
Cumhurbaşkanı, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekerek, milletin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Şunları söyledi:
“Biz bir milletiz ve tek vücut olarak bir araya gelmeli, tüm bu zorluklara karşı durmalı, farklılıklarımızı ve sorunlarımızı bir kenara bırakmalıyız. Birlikte olmalı ve oluşan bu yaraları iyileştirmeliyiz.”
## Geleceğe Dair Umutlar
Pezeşkiyan, konuşmasının sonunda mevcut eksikliklerin giderilmesi için çaba göstereceklerini belirtti. Sorunların üstesinden gelebileceklerine olan inancını dile getirerek şöyle devam etti:
“Mevcut eksiklikleri ve yetersizlikleri gidermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve bu sorunların üstesinden gelebileceğimizi umuyoruz. Sevgili dostlarım, bugüne kadar gurur duyduğunuz gibi bu yolda devam edeceğiz.”
Bu konuşma, İran’ın karşı karşıya olduğu uluslararası baskılar karşısında ulusal bir dayanışma ruhu oluşturmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı