Dolar 44,5178
Euro 52,0832
Altın 6.846,63
BİST 13.563,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 15°C

İNGİLTERE’DE TERÖR EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

İNGİLTERE’DE TERÖR EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
24/05/2017 09:08
A+
A-

İngiltere’de terör tehdidi en yüksek seviyeye çıkarıldı

İngiltere’nin Manchester kentindeki konser alanında meydana gelen ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının ardından ülkedeki terör tehdidi “en yüksek” seviyeye çıkarıldı.
Bu da ikinci bir saldırının her an olabileceği anlamına geliyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Pazartesi akşamı Manchester Arena’da meydana gelen intihar saldırısının ardından ülkedeki terör tehdidinin en yüksek seviyeye çıkarıldığını bildirdi. Başbakan May, ayrıca polislere destek olmak amacıyla askerler de sokaklarda güvenliği sağlamak için görev yapacağını, terör tehdidinin olası olmasının yanında yeni bir terör saldırısının her an olabileceğine dikkat çekti.

Kobra toplantısının ardından Başbakanlık Konutu’nda açıklama yapan May, intihar saldırısını düzenleyen kişinin 22 yaşındaki Salman Ramadan Abedi olduğunu ve bu kişinin herhangi bir terör örgüte bağlı olduğunu göz ardı etmeyeceklerini belirtti. May, açıklamasında güvenlik güçleri ve polisin bu saldırının arkasında daha geniş bir örgüt veya grubun olabileceğini ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti.

Terör tehdidi seviyesinin en yüksek seviyeye çıkarılmasıyla sokaklarda görev yapan polis kuvvetleri, askerlerle değiştirilecek.

Diğer yandan polis ve güvenlik servisleri intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin kendi başına mı yoksa bir örgütle bağlantılı olarak mı bu saldırıyı planladığını araştırıyor.

 (DHA)