Dolar 44,3122
Euro 51,5776
Altın 6.378,87
BİST 13.140,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 11°C
Per 14°C
Cum 18°C

HÜKÜMET KONVOYUNA SALDIRI: 8 ÖLÜ

HÜKÜMET KONVOYUNA SALDIRI: 8 ÖLÜ
05/05/2013 16:59
A+
A-

Somali’nin başkenti Mogadişu’da hükümet konvoyunun geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Afrika’nın en doğu ucunda yer alan Somali’nin başkenti Mogadişu’da bugün hükümet konvoyuna yönelik olarak düzenlenen intihar saldırısında en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bir polis sözcüsü tarafından hadiseye ilişkin olarak yapılan açıklamada, zırhlı araçlardan oluşan hükümet konvoyunun geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın infilak ettiği belirtildi. Saldırının bir intihar saldırısı olduğunun altı çizilirken, bomba yüklü aracın sürücüsünün aracını bilerek konvoyun üzerine sürdüğü ifade edildi. Aynı kaynaktan yapılan açılamada intihar saldırısında hedef alınan zırhlı hükümet aracının içindekilerin ise saldırıdan yara almadan kurtuldukları belirtildi. Patlamanın etkisiyle hayatını kaybedenlerin sayısının şu an için 8 olduğu bildirilirken, bombalı saldırıda 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Somali Hükümeti konvoyuna yönelik düzenlenen bu intihar saldırısının henüz herhangi bir militan grup tarafından üstlenilmediği bildirildi. Saldırının, önümüzdeki Salı günü Londra’da ‘Somali’nin geleceği’ hakkında düzenlenecek konferanstan yalnızca birkaç gün önce gelmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı. Bombalı saldırının düzenleniş şekli akıllara Somali’de hükümeti ortadan kaldırmak için savaşan El-Kaide bağlantılı Hareket El Şebab el Mücahidin örgütünü getirse de henüz saldırının kimin tarafından düzenlendiğine dair net bir bilgi bulunmadığı kaydedildi.

 

iha