Dolar 44,3141
Euro 50,8797
Altın 6.921,35
BİST 13.115,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Cum 7°C
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 11°C

Hindistan medyası sınırı aştı, Türkiye’yi hedef aldı!

Hindistan medyası sınırı aştı, Türkiye’yi hedef aldı!
25/08/2025 13:01
A+
A-

Hindistan’ın Agni-5 füzesi testinden sonra medyası aynı bir coştu. Haberlerde “Türkiye’den Çin’e kadar her yeri kapsayan nükleer kapasiteli füze” ve “Bütün Çin, Pakistan ve Türkiye menzilinde” ifadeleri kullanıldı.

Bir taraftan Suriye, İsrail, Gazze’deki gelişmeler, diğer yandan Ukrayna-Rusya savaşı derken, diplomasi trafiğimize bu gidişle bir de Hindistan ekleyeceğiz.

Daha önce de provokatif haberlere imza eten Hindistan medyası yine rahat durmadı. “Orta menzilli balistik füze” Agni-5’i test ettiğini açıklayan Hindistan, füzenin 5 bin kilometrelik menziliyle Asya’nın büyük bölümünü ve Avrupa’nın bazı noktalarını kapsayabileceğini duyurdu.

Ülkede temmuzda da taktik füze Pralay, geçtiğimiz ay ise Prithvi-II ve Agni-1’in fırlatıldığını bildirilmişti.

PAKİSTAN İLE YAKIN İLİŞKİLERİMİZDEN RAHATSIZLAR
Hint medyası ise atış testlerini duyururken, diğer yandan Çin ve Türkiye üzerinden mesaj vermeye kalkıştı. Haber 7’de yer alan habere göre servis edilen provokatif haberlerde “Türkiye’den Çin’e kadar her yeri kapsayan nükleer kapasiteli füze” ve “Bütün Çin, Pakistan ve Türkiye menzilinde” ifadeleri kullanıldı.

Hindistan’ın Türkiye’yi hedef göstermesindeki başlıca neden Pakistan. Türkiye, Hindistan ile gergin ilişkilere sahip Pakistan ile savunma sanayii, diplomasi ve stratejik işbirliği alanlarında oldukça yakın ilişkilere sahip.

 

 

 

Kaynak: Türkgün