AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV, KARADAĞ’DA
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi ziyaret için geldiği Karadağ’da, Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç ve Başbakan Milo Cukanoviç’le görüştü.
Podgoritsa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Vuyanoviç tarafından karşılanan Aliyev, yabancı devlet yetkilileriyle görüşmelerin yapıldığı Goritsa Villası’na geçti. Aliyev, temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Vuyanoviç ve Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç’le bir araya geldi.
Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin gündeme geldiği toplantıda, başta ekonomi olmak üzere bütün alanlarda işbirliğinin görüşüldüğü belirtildi.
Buradaki görüşmenin ardından Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç’i kabul eden Aliyev, daha sonra başkent Podgoritsa’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün adını taşıyacak cadde projesinin tanıtımına katıldı.
Karadağ’ın başkentinde açılacak Bakü Caddesi’ndeki tüm çalışmaların Azerbaycan tarafından finanse edileceği belirtildi.
Goritsa Villası’nda yapılan tanıtıma, Karadağlı ve Azerbaycanlı çok sayıda yetkili de katıldı. Buradaki programda, Bakü Caddesi projesinin yanı sıra, Podgoritsa’da bir parkın düzenlenmesi ve Azerbaycan’ın SOCAR firmasının yatırımları da tanıtıldı.
AA
