Dolar 44,3575
Euro 51,4562
Altın 6.512,69
BİST 12.979,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 12°C

ABD’de Neler oluyor? ikinci uçak kazası; ölü ve yaralılar var

ABD’de Neler oluyor? ikinci uçak kazası; ölü ve yaralılar var
01/02/2025 13:36
A+
A-

ABD’de ikinci uçak kazası; Jet, yerleşim yerine düştü

ABD’de bir uçak kazası daha yaşandı. Philadelphia’da içerisinde 6 kişi bulunan özel jet, kalkıştan kısa süre sonra yerleşim yerine düştü. Kaza sonrası evlerde yangın çıktı, ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde Learjet 55 tipi özel bir jet, kalkıştan kısa bir süre sonra yerleşim alanına düştü. Uçakta 1 hasta, 2 doktor, 1 refakatçi ve 2 mürettebat olmak üzere toplam 6 kişi bulunuyordu.

CAN KAYBI VAR

Uçağın Roosevelt Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu bölgeye düştüğü ve çevredeki bazı evlerde yangın çıktığı bildirildi. İlk belirlemelere göre kazada ölü ve yaralılar var.

 

FEDERAL HAVACILIK İDARESİ’NDEN AÇIKLAMA

Federal Havacılık İdaresi (FAA), kazanın 31 Ocak Cuma günü yerel saatle 18.30 civarında gerçekleştiğini duyurdu. Uçağın Missouri eyaletindeki Springfield-Branson Ulusal Havaalanı’na gitmekte olduğu belirtildi.

“UZAK DURUN” UYARISI

Philadelphia Şehri Acil Durum Yönetimi Ofisi, Roosevelt Alışveriş Merkezi’nin karşısındaki Cottman ve Bustleton Caddeleri yakınlarında meydana gelen kazanın ardından bölgeden uzak durulması çağrısında bulundu. Roosevelt Bulvarı’nın bazı bölümleri trafiğe kapatıldı.
Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, kazaya müdahale için tüm birimlerin harekete geçtiğini ve gerekli desteklerin sağlandığını açıkladı.

BİR HAFTADA İKİNCİ KAZA

Öte yandan ABD’de aynı hafta içerisinde yaşanan ikinci büyük havacılık felaketi oldu. 29 Ocak’ta başkent Washington’da yolcu uçağı ile askeri helikopterin çarpışarak nehre düştüğü kazada 67 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

Kaynak: Türkgün /DHA