Dolar 44,4743
Euro 51,0863
Altın 6.538,91
BİST 12.626,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 15°C

ABD’de düzenlenen “Krallara Hayır” protestolarına İran’dan ‘İsrailli Krallar’ Benzetmesi

ABD’de düzenlenen “Krallara Hayır” protestolarına İran’dan ‘İsrailli Krallar’ Benzetmesi
30/03/2026 00:18
A+
A-

# İran’dan ‘İsrailli Krallar’ Benzetmesi: Pezeşkiyan ABD’deki Protestoları Yorumladı

Pezeşkiyan’ın Açıklamaları

 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD’de düzenlenen “Krallara Hayır” protestolarına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, Trump yönetiminin “Önce İsrail” politikalarının Amerikan halkında büyük bir öfke oluşturduğunu belirterek, bu durumu “Amerikan demokrasisini yöneten İsrailli krallar” olarak nitelendirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Pezeşkiyan Amerikan halkının bu politikalardan dolayı duyduğu rahatsızlığa vurgu yaptı.

Krallara Hayır Protestoları

ABD genelinde Trump yönetimine karşı düzenlenen “Krallara Hayır” protestoları, birçok farklı politikaya karşı halkın tepkisini dile getirdiği bir platform haline geldi. Protestolar esnasında Trump yönetiminin **iç ve dış siyaseti**, **göçmen karşıtı tutumu**, **İran ve Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara yönelik adımları** ve **ülkede artan yaşam maliyeti** sert bir şekilde eleştirildi.

Katılım ve Planlanan Protestolar

 

Bu protestolara ülke genelinde 9 milyon kişinin katılması beklenirken, yaklaşık 3 bin 100 farklı protesto planlandığı bildiriliyor. Özellikle New York’ta yapılan gösterilere on binlerce kişi katıldı ve sokaklar Trump yönetimini eleştiren savaş karşıtı sloganlarla doldu.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın açıklamaları ve ABD’deki geniş kapsamlı protestolar, iki ülke arasındaki politik gerilimleri ve Amerikan halkının mevcut yönetimin politikalarına karşı tutumunu gözler önüne seriyor.

 

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı / İhlas haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.