Dolar 44,7195
Euro 52,3102
Altın 6.807,31
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C

ABD veya İsrail İran’a karşı kanıt sunamadı

ABD veya İsrail İran’a karşı kanıt sunamadı
07/11/2018 17:36
A+
A-

ABD veya İsrail İran’a karşı kanıt sunamadı

Rusya Başbakanı Medvedev, “ABD veya İsrail, İran’ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğine yönelik kanıt sunamadılar ancak yine de İran’a yönelik yaptırım kararı alındı.” dedi.

Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, ABD’nin veya İsrail’in, İran’ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğine yönelikkanıt sunamadıklarını belirterek, “Yaptırım kararı nedeniyle büyük bir emek sarf edilerek ulaşılan şeyler raydan çıkabilir çünkü İranlıların sabrının da sınırı var.” dedi.

Medvedev, temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Pekin‘de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ABD’nin başka ülkelere yaptırım uygulayarak iç siyasi meselelerini çözmeye çalıştığını savunan Medvedev, “ABD siyasetindeki mücadele ne kadar alevlenirse uluslararası toplumun parçası ülkelere yönelik yaptırımları da o derece sertleştiriyorlar.” diye konuştu.

ABD’de yapılan Kongre seçimlerini de değerlendiren Medvedev, “Bu elbette onların iç meselesi ancak İran ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar veya Avrupa ve Çin’e yönelik kısıtlamalar açık şekilde iç siyasi meselelerin çözülmesi için gündeme getiriliyor.” dedi.

Medvedev, İran’a yönelik ABD tarafından devreye alınan ikinci aşama yaptırımları eleştirerek, şunları kaydetti:

“ABD veya İsrail, İran’ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğine yönelik kanıt sunamadılar ancak yine de İran’a yönelik yaptırım kararı alındı. Bunun nelere yol açabileceği çok açık. Yaptırım kararı nedeniyle büyük bir emek sarf edilerek ulaşılan şeyler raydan çıkabilir çünkü İranlıların sabrının da sınırı var.”

AA