Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
14°C
Parçalı Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 16°C
Per 15°C

ABD GENELKURMAY BAŞKANI AÇIKLADI: KİMSAYAL SALDIRIYA KARŞI HAZIR OLUN!

ABD GENELKURMAY BAŞKANI AÇIKLADI: KİMSAYAL SALDIRIYA KARŞI HAZIR OLUN!
10/09/2018 01:25
A+
A-

ABD GENELKURMAY BAŞKANI AÇIKLADI: KİMSAYAL SALDIRIYA KARŞI HAZIR OLUN!

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Esed rejiminin İdlib’e yapacağı olası bir operasyonda kimyasal saldırı düzenlemesine karşılık Trump’ın askeri seçeneklerin hazır olmasını istediğini ve Beyaz Saray ile düzenli irtibat halinde olduklarını söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, ABD’nin kimyasal silah kullanımına karşı yaptıkları uyarıların Beşşar Esed tarafından göz ardı edilmesi ihtimaline karşı, Beyaz Saray ile rutin diyalog halinde olduklarını açıkladı

Reuters’ın haberine göre Hindistan ziyareti sırasında kendilerine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dunford, Suriye’de düzenlenecek bir kimyasal saldırıya ABD’nin askeri olarak karşılık verip vermeyeceğine henüz karar verilmediğini söyledi.

Dunford, ”Fakat kimyasal saldırı yapılması durumunda, planlamamızda nerede olduğumuzu bilmesini sağlamak için (Beyaz Saray ile) rutin bir diyalog içindeyiz. (Trump) askeri seçeneklere sahip olmamızı istiyor. Biz de onu güncellenmiş askeri seçeneklerimiz hakkında bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Esed rejiminin olası bir kimyasal saldırı hazırlığına dair ABD istihbaratı hakkında yorum yapmayı reddeden Dunford, İdlib’e rejim operasyonunun durdurulabilmesi için herhangi bir şansın olup olmadığına dair soruya ise ”bunu durdurabilecek bir şey var mı bilmiyorum”cevabını verdi.

benguturk