Dolar 44,3200
Euro 50,7880
Altın 6.892,64
BİST 13.115,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Cum 8°C
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 11°C

YALÇIN: OGAN’IN ALIYEV’LE ILGILI SÖYLEDIKLERI ŞAHSI GÖRÜŞÜDÜR

YALÇIN: OGAN’IN ALIYEV’LE ILGILI SÖYLEDIKLERI ŞAHSI GÖRÜŞÜDÜR
14/12/2013 20:20
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Iğdır milletvekili Sinan Ogan’ın Aliyev hakkındaki söylediklerinin kendi şahsi görüşü olduğunu ve MHP’nin Azerbaycan’ın gerçeklerine bakışıyla ve politikalarıyla ilgisi olmadığını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın 14 Aralık 2013 – Cumartesi günü (Bugün) “Yeniçağ Gazetesinde yer alan bir haber” hakkında açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Iğdır milletvekili Sinan Ogan’ın Aliyev hakkındaki söylediklerinin kendi şahsi görüşü olduğunu ve MHP’nin Azerbaycan’ın gerçeklerine bakışıyla ve politikalarıyla ilgisi olmadığını belirtti.

Yalçın’ın açıklaması şu şekilde:

Bugün Yeniçağ gazetesinde yer alan bir haberde, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in ölümünün 10. yıldönümünde anıldığına dair bir haber yayınlanmıştır. Haberde, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan tarafından Haydar Aliyev’in Türk dünyasını birleştirmek amacıyla çalışmalar yaptığına, zor bir dönemde ülkesini düzlüğe çıkardığına, yerini oğluna bıraktığına ve onun bu yol haritasını izlemeye çalışıldığına dair yapılan açıklamalar da yer almıştır.

Söz konusu açıklamada, Azerbaycan’ın bölgesinde ve dünyada yükselişinde önemli katkıları bulunan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in isminin anılmaması, yanlış anlamalara yol açabilecek bir durumdur.

MHP’nin Türk dünyasının meselelerine bakışı öteden beri bellidir. Türk dünyasında Azerbaycan’ın yeri ve önemi de açıktır. Bu çerçevede Azerbaycan’ın yakın tarihinde en önemli ve başat mevkiin, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’e ait olduğu unutulamaz. Çünkü Elçibey, son nefesine kadar Türklük davasının neferi olarak çalışmış ve Azerbaycan’ın bağımsız bir ülke olarak devletler ailesinde yer edinmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Ebulfez Elçibey, yalnız Azerbaycan halkının değil, bütün Türk dünyasının gurur ve iftiharla hatırladığı, hiçbir zaman da unutmayacağı bir liderdir.

Iğdır Milletvekilimiz Sayın Sinan Oğan’ın sözleri, kendi şahsi görüşlerini yansıtmaktadır; Milliyetçi Hareket Partisi’nin Azerbaycan’ın gerçeklerine bakışıyla ve politikalarıyla ilgisi yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.