Dolar 47,7110
Euro 55,1602
Altın 6.684,84
BİST 13.811,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 29°C

“TÜRKİYE’NİN TAM ÜYELİĞİ ÇOK UZAKTA”

“TÜRKİYE’NİN TAM ÜYELİĞİ ÇOK UZAKTA”
30/11/2015 08:38
A+
A-

AB-Türkiye Zirvesi sonrasında açıklamalar yapan Belçika Başbakanı Charles Michel, bazı değerler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin AB’ye tam üyelikten çok uzakta olduğunu öne sürdü.

AB olarak Türkiye’ye 3 milyar Euro vermeye hazır olduklarını ancak bunun açık bir çek olmadığını vurgulayan Başbakan, bu paranın Türk hükümeti için verilmediğinin altını çizdi. Michel, “Bu paranın Türk hükümetine gitmediği kesin olarak bilinmeli. Bu para mültecilerin sağlık ihtiyaçları, eğitimleri ve bunun gibi alanlara gidecek.” dfyerek paranın kullanım alanlarının önemli olduğunu ifade etti. Michel, Türkiye şartları yerine getirmediği durumda Belçika hükümeti olarak mali bir angajmana da girmeyeceklerini ifade etti.

Michel, AB üyeliğinin Türkiye’nin tutumuna bağlı olduğunu ifade etti ve “Açık konuşmak gerekirse bana göre Türkiye’nin üyeliği çok çok uzakta.” dedi. İnsan hakları, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğünün Avrupa Birliği’nin önemli değerlerinden olduğunu da ifade eden Michel, “Bazı fasılların açılması, daha açık bir diyalog imkanı da sağlayacak. İnsan hakları, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü gibi konular da gündeme geldi. Tekrarlıyorum, Türkiye’nin tam üyeliği çok uzakta.” ifadelerini kullandı.