Dolar 44,1906
Euro 50,6932
Altın 7.166,40
BİST 13.070,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 12°C
Sal 12°C

Türkiye-Fransa Ortak Basın Toplantısı Gümrük Birliği ve Vize Serbestisi

Türkiye-Fransa Ortak Basın Toplantısı Gümrük Birliği ve Vize Serbestisi
28/01/2026 01:16 | Son Güncellenme: 28/01/2026 01:17
A+
A-

# Türkiye-Fransa Ortak Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile Ankara’da bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenledi. Görüşmenin ana gündemi, Türkiye-AB ilişkilerindeki mevcut tıkanıklıkların aşılması ve işbirliğinin geliştirilmesi oldu.

Gümrük Birliği ve Vize Serbestisi

 

Bakan Fidan, toplantıda yaptığı açıklamada, özellikle iki önemli hedefe dikkat çekti: **Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi** ve **vize serbestisi anlaşmasının devreye girmesi**. Bu iki hedefin, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri daha ileriye taşımak için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

NATO ve AB Güvenliği

 

Toplantıda ayrıca, NATO çerçevesinde Avrupa Birliği’nin güvenliğini nasıl ilerletebilecekleri konusunu da ele aldıklarını belirten Fidan, iki ülkenin bu konuda önemli roller üstlenebileceğinin altını çizdi. “Daha fazla bir araya gelmemiz gerektiğinin altını çizdik” ifadesiyle işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Küresel Güvenlik ve Bölgesel Konular

 

Görüşmede, **Suriye, Gazze, İran’daki gelişmeler** ve **Akdeniz güvenliği** gibi küresel güvenliği ilgilendiren konular da gündeme geldi. Bu konular, her iki ülkenin de uluslararası arenada üstlenebileceği rolü ve işbirliği potansiyelini daha da artırma fırsatı sunuyor.

DEAŞ’a Karşı İşbirliği

 

Dışişleri Bakanı Fidan, DEAŞ’a karşı işbirliğinin de görüşmede ele alındığını sözlerine ekledi. Bu, terörle mücadelede ortak adımlar atılması gerektiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Bu ortak basın toplantısı, Türkiye ve Fransa’nın uluslararası konularda işbirliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak görülmektedir.

 

Kaynak: Türkgün