Dolar 44,4200
Euro 51,2209
Altın 6.418,21
BİST 12.698,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Yağmurlu
İstanbul
10°C
Yağmurlu
Pts 11°C
Sal 16°C
Çar 14°C
Per 15°C

SUUDI ARABISTAN VELIAHT PRENSI SALMAN TÜRKIYE’YE GELIYOR

SUUDI ARABISTAN VELIAHT PRENSI SALMAN TÜRKIYE’YE GELIYOR
20/05/2013 19:08
A+
A-

Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Prens Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Veliaht Prens Salman, 21-22 Mayıs 2013 tarihlerinde resmi temaslarda bulunacak. İlk resmi ikili ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirecek Veliaht Prens Salman’a ziyaretinde bazı bakanların da bulunduğu heyet eşlik edecek.

Gerçekleştirilecek görüşmelerde ikili siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra bölgede ve uluslararası alanda yaşanan son gelişmeler de ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığının açıklamasında, ziyaretin, ortak inanç, tarih ve kültüre sahip iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirilerek güçlendirilmesine hizmet edeceği ifade edildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Kral Abdullah’ın 2006 ve 2007 yıllarında Türkiye’ye yaptığı ziyaretleri iadeten, 2009’da Suudi Arabistan Krallığı-na resmi ziyarette bulunduğu, geçen yıl da 4. Olağanüstü İslam Zirvesi-ne katılmak üzere Suudi Arabistan-a gittiği hatırlatıldı.

aa