Dolar 45,1833
Euro 52,7770
Altın 6.635,47
BİST 14.311,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 14°C
Paz 13°C
Pts 15°C

Kurtulmuş’tan İsrail’e Sert Tepki: ‘Bu Bir Savaş Suçudur’

Kurtulmuş’tan İsrail’e Sert Tepki: ‘Bu Bir Savaş Suçudur’
30/04/2026 12:05
A+
A-

# Kurtulmuş’tan İsrail’e Sert Tepki: ‘Bu Bir Savaş Suçudur’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik müdahalesine sert bir tepki gösterdi. Kurtulmuş, “Korsan saldırı asla kabul edilemez. Bu saldırı aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş açık bir savaş suçudur” ifadesini kullandı.

İsrail’in Müdahalesine Siyasilerden Tepki

 

İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik müdahalesi sonrası Türkiye’de birçok siyasetçi tepkilerini dile getirdi. Kurtulmuş, müdahaleden etkilenenlerin masum Gazze halkı için yola çıkan insanlık cephesinin mensuplarını taşıyan bir filo olduğuna dikkat çekti ve uluslararası sularda gerçekleşen bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

‘Bu Saldırılara Herkes Sesini Yükseltmeli’

 

Kurtulmuş, uluslararası toplumun bu durumu bir sınav olarak görmesi gerektiğini ve bu sınavı kaybetmemesi gerektiğini ifade etti. Açıklamasında, “Siyonist İsrail terör kuvvetlerinin hukuku, insanlığı ve vicdanı hedef alan bu barbarca eylemi, hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamaz. Bu saldırı aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş açık bir savaş suçudur” dedi. İnsanlık onurundan yana olan herkesin bu saldırılar karşısında sesini yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, Gazze halkına desteğin açıkça ifade edilmesi gerektiğini belirtti. Uluslararası toplumun bu sınavı kaybetmemesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.