Dolar 47,7111
Euro 55,1881
Altın 6.660,55
BİST 13.779,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 31°C
Per 30°C

“İsrail’in tüm bölgeyi topyekun çatışma ortamına sürükleyen sorumsuz eylemlerine acilen son vermeli”

“İsrail’in tüm bölgeyi topyekun çatışma ortamına sürükleyen sorumsuz eylemlerine acilen son vermeli”
06/05/2025 22:53
A+
A-

Bakanlık açıklamasında, İsrail’in Suriye, Lübnan ve Yemen başta olmak üzere birçok bölge ülkesine yönelik saldırılarının barış ve istikrarı doğrudan hedef aldığına dikkat çekilerek, “İsrail’in tüm bölgeyi topyekun çatışma ortamına sürükleyen sorumsuz eylemlerine acilen son vermesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Netanyahu hükümetinin Gazze’deki işgalini genişletme yönündeki son kararı da aynı yayılmacı ve tahripkar anlayışın tezahürüdür.” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in son dönemdeki saldırgan tutumuna ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak sert tepki gösterdi. Açıklamada, İsrail’in Orta Doğu’yu istikrarsızlığa sürükleyen adımlarının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

 

Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin Gazze’deki işgal alanını genişletme kararına da tepki gösterilerek, bu hamlenin “yayılmacı ve yıkıcı” bir zihniyetin ürünü olduğu belirtildi.

Türkiye’nin bölge barışı için aktif çaba gösterdiği vurgulanan açıklamada, uluslararası topluma da çağrıda bulunuldu: “İsrail’in pervasız saldırganlığına karşı sessizlik, sadece bölgesel değil küresel barışı da tehdit etmektedir. Uluslararası camianın bu tavra karşı kararlı bir duruş sergilemesi şarttır.”

Ankara’nın, Orta Doğu’da kalıcı barışın sağlanması adına bölge ülkeleri ve küresel aktörlerle iş birliğini sürdüreceği ifade edildi.

Kaynak: Türkgün