Dolar 44,6555
Euro 52,4124
Altın 6.844,24
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz
16/09/2022 14:31
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz

Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22’nci Devlet Başkanları Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her alanda iş birliğine hazır olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin insani yardımlarına da vurgu yaptı. “Milli gelirimizin yaklaşık yüzde 1’ini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’daki Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde, Gözlemci Üye ve Özel Konuk Heyet Başkanlarını Selamlama Töreni’ne katıldı.
Erdoğan, Zirve’nin düzenlendiği Ebedi Şehir kompleksine geldi.
Burada gözlemci üye ve özel konuk heyet başkanları için düzenlenen selamlama törenine katılan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra çektirilen aile fotoğrafında yer aldı. Erdoğan, diğer liderlerle geniş katılımlı oturuma geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
Ülkemizin doğu ile batı arasındaki köprü konumu bizlere emsalsiz imkanlar sunmaktadır. Bu anlayışla güvenlikten ekonomiye, enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme kadar her alanda iş birliğine hazırız
Sorunların küreselleştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu sınavların üstünden iş birliğiyle üstesinden gelebiliriz. Malesef bazı ülkeler ise duvarlarını yükseltmeyi tercih etmiştir. Bunlar oldukça mazlumların sesi daha da kısılmıştır. Bu küresel salgın sürecinde malesef gelişmiş ülkeler iyi bir imtihan veremediler. Biz ise Türkiye olarak 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardım sağladık. Kendi imkanlarımızla geliştirdiğimiz TURKOVAC aşısını insanlığa sunduk.
Gayrisafi milli gelirimizin yaklaşık yüzde 1’ini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz.
Küresel sistemin reform ihtiyacını vurgularken bir yandan daha adil bir düzenin tesisi için çalışıyoruz. Amacımız insanı ve insani değerleri merkeze alarak bölgemiz ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmektir.
Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden sevkiyatı için BM ve taraflarla yoğun bir iş biliği yürütüyoruz.
Terörizm malesef sınır tanımamakta ve kirli yüzünü her geçen gün gösteriyor. Çoğu zaman yalnız bırakılsakta terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz.

 

Kaynak: Türkgün/ AA-Anadolu Ajansı