Çavuşoğlu: Müttefiklerin teröristle görüşmesi kabul edilemez
Azerbaycan’da açıklama yapan Türkiye Dışişleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG’li terörist Mazlum Kobani için Ankara’nın ABD’ye yaptığı iade başvurusunu değerlendirdi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den “Mazlum Kobani” açıklaması: Kırmızı bülten çıkarıldı. ABD dahil 196 ülkede geçerli.
Çavuşoğlu: Müttefiklerin teröristle görüşmesi kabul edilemez
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakü’de yaptığı açıklamada, “Hakkında kırmızı bülten olan biriyle (Terörist Mazlum Kobani) müttefiklerimizin görüşmesi kabul edilemez” dedi.
Azerbaycan’da açıklama yapan Türkiye Dışişleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG’li terörist Mazlum Kobani için Ankara’nın ABD’ye yaptığı iade başvurusunu değerlendirdi.
Çavuşoğlu, “Hakkında kırmızı bülten olan biriyle (Terörist Mazlum Kobani) müttefiklerimizin görüşmesi kabul edilemez” dedi.
ABD’ye yazılı bir nota ile “Görüşme olamaz” diye bildirim yapıldığını aktaran Çavuşoğlu, gelişmelerin takip edileceğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan dakikalar önce konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, kırmızı bültenin 196 ülkede geçerli olduğunu söyledi. Gül, “Amerika bu kişiyi ABD’ye gitmesi durumunda yakalayıp iadeli etmelidir” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam TRT yayınında terörist Mazlum Kobani’nin Türkiye’ye teslim edilmesini isteyeceklerini söylemişti. Erdoğan, “Mazlum denilen terörist kırmızı bültenle aranıyor. ABD’nin bu adamı bize teslim etmesi lazım. Bugün Adalet Bakanıma da söyledim, onlar da bu adamı isteyecekler. Böyle bir çalışmanın gayreti içerisindeyiz” demişti.
Bakan Gül: ABD’ye girdiği anda iadesi istenecek
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den “Mazlum Kobani” açıklaması: Kırmızı bülten çıkarıldı. ABD dahil 196 ülkede geçerli.
Bakan Gül’ün açıklamasından satır başları şu şekilde:
‘Operasyon Kürtlere değil terör örgütlerine yapılan bir operasyondur. Asla doğru olmayan iddiaları kabul etmemiz mümkün değil.
Bu milleti kimse bölemeyecek. Huzursuz eden terörü de kaynağından kurutacağız.
Daha operasyonun ilk gününde Hristiyan köyüne PKK-YPG saldırdı ve bunu Türkiye yaptı diye algı oluşturulmaya çalışıldı.
Yakalanan 49 YPG’li Türk yargısı önüne çıkarılmış, 32’si tutuklanmıştır.
1163 DEAŞ’lı Türkiye’de tutuklu mahkumdur.
TERÖRİST MAZLUM KOBANİ’NİN İADE SÜRECİ
Bu kişinin ABD’ye girmesi halinde hakkında kırmızı bülten olduğu için bu kişinin tutuklanıp Türkiye’ye iade edilmesi gerekmektedir. Bu kırmızı bülten 196 ülkede geçerlidir. Kırmızı bülten dün ABD’ye bir kez daha iletildi.
ABD ile aramızda suçluların iade anlaşması olduğu için bu terör elebaşının iadesi gerekiyor. Türkiye olarak bu hakkımızı tekrar hatırlattık.
ABD’ye girdiği anda derhal bir yazışma yapılacak. Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD’ye tekrar hatırlatma yapıldı.
Kaynak: Türkgün