Dolar 38,7456
Euro 43,5490
Altın 4.075,54
BİST 9.390,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 22°C

Bakan Fidan: Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi barışın kaybedeni olmaz

Bakan Fidan: Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi barışın kaybedeni olmaz
02/03/2025 22:45
A+
A-

 

Bakan Fidan: Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi barışın kaybedeni olmaz

Londra’daki Ukrayna konulu liderler zirvesine katılan Bakan Fidan, “Umarım hemen ateşkes olur, arkasından da kalıcı bir barış anlaşması olur. Bunu mümkün kılacak unsurlar nelerdir o konuda farklı ülkelerin farklı fikirleri var. Ama bizim önceliğimiz Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi barışın kaybedeni olmaz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası ilişkilerin merkezinde yer alan Ukrayna konulu önemli bir toplantıda, Türk basın mensuplarına değerli bilgiler sundu. Bu toplantı, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirildi ve Ukrayna’nın geleceği hakkında kritik tartışmalara ev sahipliği yaptı.

Ukrayna’da Barış İçin Ne Gelişmeler Var?

Toplantıda, Ukrayna’daki muhtemel barış anlaşmaları ve ateşkes konuları geniş bir şekilde ele alındı. Bakan Fidan, farklı görüşlerin olduğunu vurgulayarak, bu görüşlerin neler olduğunu merak edenler için önemli ipuçları verdi.

Fidan, Türkiye’nin Ukrayna’daki barış görüşmelerindeki rolünün yanı sıra Avrupa güvenlik mimarisinin yeniden inşasındaki katkılarının da son derece kıymetli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu sürecin başarılı bir şekilde hayata geçmesi için büyük bir vizyona sahip olduğunu ifade eden Fidan, Türkiye’nin bu konudaki çabalarını vurgulayarak, ilerleyen süreçte atılacak adımların önemine dikkat çekti.

Avrupalı Liderlerin Barış İçin Stratejileri Neler?

Son dönemde ABD’ye düzenlenen ziyaretler, Avrupalı liderlerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasına olanak sağladı. Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Teknik ekiplerimiz bu konuda aktif bir şekilde çalışıyor.” diyerek sürecin ciddiyetini vurguladı. İlerleyen zamanlarda yapılacak toplantıların daha sık ve verimli olacağı belirtildi; böylece barış müzakereleri hız kazanacak.

Ukrayna Krizinde Barış Anlaşması Mümkün mü?

Bakan Fidan, Ukrayna dosyası ile Avrupa güvenliği hakkında ortaya çıkan soru işaretlerini dile getirerek, bu konudaki tartışmaların çok önemli olduğunu ifade etti. Özellikle Ukrayna’da olası bir barış anlaşmasının, Avrupa’nın yeni bir güvenlik mimarisine kavuşup kavuşmayacağı sorusu etrafında şekilleniyor. Hakan Fidan, hızlı bir ateşkes ve kalıcı bir barış anlaşması umudunu belirterek, bu doğrultudaki önceliklerini net bir şekilde ortaya koydu. “Barışın kaybedeni olmaz.” diyen Fidan, bu süreç için önceden yapılacak çalışmaların gerekliliğine dikkat çekti.

 

 

 

 

 

Kaynak: Türkgün