Dolar 44,3439
Euro 51,5367
Altın 6.382,29
BİST 12.930,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 12°C

Askeri yasak bölgeye giren Yunan polisinden ilginç savunma

Askeri yasak bölgeye giren Yunan polisinden ilginç savunma
07/12/2021 21:22
A+
A-

Edirne’de askeri yasak bölgeye giren Yunan polisi ve arkadaşı navigasyon kurbanı olduklarını söyledi. İki isim ile ilgili işlem sonuçlandı.

Edirne’ye arkadaşı Aheni Aohna ile birlikte turistik amaçlı gelen Yunanistan’ın Dedeağaç kenti Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Valasoudis Manolis (41), Doyran köyü yakınlarında aracı ile birlikte askeri yasak bölgeye girdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı’nda soruşturmaları yürütülen polis memuru ve kız arkadaşı Edirne’de adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki soruşturmaların ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Manolis ve Aohna, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. İkilinin üzerinde bulunan ve el konulan cep telefonları ile diğer materyallerin incelenmesinin sürdüğü belirtildi.

Yunan polis memuru Manolis’in ifadesinde İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıklarını belirterek, arkadaşı ile birlikte Edirne’de kent merkezine gelerek alışveriş yaptıklarını söyledi. Alışverişin ardından dönüşe geçtikleri ve cep telefonundaki navigasyona İpsala yazdığını anlatan Manolis, önüne iki yol çıktığını ve kısa yolu tercih edince askerlerin durdurduğunu belirterek, “Navigasyon güzergahını takip ederken, sınıra yakın bir yerde askerler bizi durdurdu, pasaportlarımıza el koyarak, bizi jandarmaya götürdüler. Biz alışverişe gelmiştik. Başka bir amacımız yok” dediği öğrenildi.

Yunan polis memuru ve arkadaşı serbest bırakıldıktan sonra Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosluğu görevlileri ile birlikte adliyeden ayrıldı. (DHA)

Kaynak: Türkgün