Dolar 32,5881
Euro 34,8027
Altın 2.508,00
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Birleşik Arap Emirlikleri’nden akılalmaz Ayasofya açıklaması

Birleşik Arap Emirlikleri’nden akılalmaz Ayasofya açıklaması
14/07/2020 21:39
A+
A-

Birleşik Arap Emirlikleri’nden akılalmaz Ayasofya açıklaması


Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasını eleştiren Birleşik Arap Emirlikleri Gençlik ve Bilgi Geliştirme Bakanı Noora Al Kaabi, “Statüsünü değiştirmek kültürel değerine zarar verecektir. Kültürler ve medeniyetler arasındaki diyaloğun değerli bir sembolü ve simgesi olarak kalmıştır” dedi.

Ayasofya Camii, Danıştay 10’uncu Dairesi’nin verdiği karar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı gün attığı imza ile on yıllar sonra ibadete açıldı. Ayasofya Camii’nde ilk namaz 24 Temmuz’da kılınacak.

Haçlı sevdalısı batılı ülkeler, Ayasofya Camii’nin ibadete açılması kararına tepki gösterirken, birtakım Müslüman ülkeler ise desteğini esirgemedi. Müslüman geçinen batı kuklası ülkeler ise, Ayasofya kararı sonrası Türk-İslam düşmanlarını aratmadı.

Ayasofya Camii’nin ibadete açılması konusunda açıklama yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de Danıştay tarafından alınan kararı eleştirdi.

BAE Kültür, Gençlik ve Bilgi Geliştirme Bakanı Noora Al Kaabi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ayasofya binlerce yıldır tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Statüsünü değiştirmek kültürel değerine zarar verecektir. Kültürler ve medeniyetler arasındaki diyaloğun değerli bir sembolü ve simgesi olarak kalmıştır” dedi.

Al Kaabi, “Kültürel miras değerlidir ve insanlara ve medeniyetlere aittir. Onları sorumlu bir şekilde korumalı ve gelecek nesillere dini uyum ve kültürel bir arada yaşamanın bir tanığı olarak kalmaları için bakımlarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkgün