Dolar 36,1104
Euro 37,6496
Altın 3.371,14
BİST 9.779,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 10°C
Paz 7°C

Ankara’da alarm! ‘Boğulacak gibi hissediyoruz’

Ankara’da alarm! ‘Boğulacak gibi hissediyoruz’
01/02/2025 13:50
A+
A-

Ankara’da alarm! ‘Boğulacak gibi hissediyoruz’

Ankara’daki hava kirliliği seviyesi kritik noktaya ulaştı. Bazı vatandaşlar, başkentte yoğun sis nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi.

Ankara’da hava kalitesi, Sürekli İzleme Merkezi bünyesindeki Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı tarafından yapılan ölçümlere göre birçok noktada “hassas” seviyeye ulaştı. Bazı bölgelerde ise değerler “sağlıksız” seviyeye yaklaştı.
TRAFİK YOĞUNLUĞUNUN OLDUĞU YERLERDEKİ KİRLİLİK DAHA BELİRGİN

Hava kirliliğinin ulaştığı seviyeler, dron ile görüntülendi. Şehrin üzerinde asılı kalan yoğun pus tabakası, binaların siluetlerini adeta örterken, özellikle trafik yoğunluğunun olduğu ana arterlerde kirliliğin daha belirgin olduğu dikkat çekti.

“HAVANIN KİRLİ OLDUĞUNU GERÇEKTEN ÇOK İYİ HİSSEDEBİLİYORUZ”
Doğalgaz kullanımın artması gerektiğini söyleyen Elif Yaren Yılmaz, “Ankara’nın havasının kirli olduğunu gerçekten çok iyi hissedebiliyoruz. Daha çok hastalanıyoruz. Önceki havaya göre daha kötü geliyor hava. Ankara’nın dışına çıktığımızda daha çok yeşillikli olan bölgelerde daha iyi nefes alabiliyoruz. Oksijen daha fazla. Ama burada kötü. Çünkü kömür çok kullanılıyor” ifadelerine yer verdi.
“KÖMÜR KULLANIMI ARTTIĞINI GÖRDÜM”
Ankara havasının kirli olmasında rahatsız olan bir diğer vatandaş ise “Doğal gaz kullanımının daha artması gerekir. Özellikle ekonomik sıkıntılardan dolayı biraz kömür kullanımı arttığını gördüm. Özellikle akşamları daha çok arttığını gördüm daha çok Yenimahalle ve Mamak bölgelerinde hem kötü koku oluyor hem de sis yoğunluğu oluyor. Daha dikkatli olunması gerekiyor” dedi.
“BOĞULACAK GİBİ HİSSEDİYORUZ”
“Boğulacak gibi hissediyoruz” diyen Gülşen Balçok da son zamanlarda Ankara’da yoğun sis olduğunu bu durumun astımı olanları rahatsız ettiğine değindi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Türkgün / AA Anadolu Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.