Dolar 19,0199
Euro 20,3876
Altın 1.212,88
BİST 4.975,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çar 12°C
Per 13°C
Cum 14°C
Cts 15°C

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Mescid-i Aksa’ya saldırıları şiddetle kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Mescid-i Aksa’ya saldırıları şiddetle kınıyoruz
15/04/2022 21:52
A+
A-

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırılarına AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İsrail güvenlik güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa’da Müslümanlara müdahalesi kabul edilemez. Biri çocuk yedi Filistinlinin ölmesine yol açan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz.” dedi.

İsrail, Ramazan Ayı’nda skandal provokasyonlar sergiliyor. İsrail güçleri Mescid-İ Aksa’ya saldırılar düzenliyor.

İsrail’in saldırılarına AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Müslümanlara müdahalenin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, “Biri çocuk yedi Filistinlinin ölmesine yol açan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik’in Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

İsrail güvenlik güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa’da Müslümanlara müdahalesi kabul edilemez. Biri çocuk yedi Filistinlinin ölmesine yol açan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz.

Mescid-i Aksa’nın statüsüne ve maneviyatına dönük saldırılar ve tehditler hiçbir şekilde kabul edilemez. Uluslararası toplumu Mescid-i Aksa konusunda sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz.

Hadiselerde hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi kalıcı barış ve istikrarı desteklemeye devam edeceğiz. İki devletli çözümü, barış ve istikrarı tehdit eden her türlü şiddete karşıyız.

Kaynak: Türkgün