Dolar 34,2563
Euro 37,6505
Altın 2.909,31
BİST 9.041,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Sal 24°C
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 23°C

AYDIN DA İZİNSİZ GÖSTERİ

AYDIN DA İZİNSİZ GÖSTERİ
28/12/2015 10:35 | Son Güncellenme: 28/12/2015 10:45
A+
A-
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örğütü’nün Güneydoğu’da düzenlenen operasyonlarını protesto etmek için yaptığı izinsiz yürüyüşe polis müdahale etti.
AYDIN-EFELER Ovaeymir Mahallesi’nde öğle saatlerinde HDP ve DBP İl Örğütleri Güneydoğu’da düzenlenen operasyonlarını protesto etmek için basın açıklaması yapmak istedi. Polis gösterinin izinsiz olduğunu belirterek grubu dağılmaları konusunda uyardı. Uyarılara rağmen grup yürümek isteyince polis TOMA ile müdahale etti. Bunun üzerine protestocular ara sokaklara dağılarak kaçtı. Daha sonra grup Aymek Kavşağı’na gelerek burada basın açıklamasında bulundu. Grup adına açıklamayı yapan DBP Aydın İl Eş Başkanı Yılmaz Kaya, “İktidarını tahkim etmek ve baskıcı otoriter bir rejim kurmak için savaş ve çatışmalardan medet uman AKP içeride ve dışarıda savaş konseptini tırmandırmaya devam etmektedir” dedi. Basın açıklamasının ardından mahallede barikat kuran gruba polis tekrar müdahale etti. Mahalleye giriş ve çıkışları kapatan polise taş atan 6 çocuk polis merkezine götürüldü. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 6 çocuk daha sonra ailelerine teslim edildi.
DHA