Dolar 44,3198
Euro 50,7711
Altın 6.788,01
BİST 13.115,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Cum 7°C
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 12°C

RUSYA: “TERÖRİSTLERE MASADA YER YOK”

RUSYA: “TERÖRİSTLERE MASADA YER YOK”
19/12/2015 09:43
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin normalleşme süreci müzakerelerinde teröristlere masada yer olmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye’de barış sürecinin başlatılmasını içeren tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti. Konuyla ilgili konuşan Lavrov, “Ne renk olursa olsun, teröristlere ve ayrıca askeri çözüm isteyenlere müzakere masasında yer yok. Bu konuda herkesle hemfikiriz.” dedi.

SURİYE, TEK VE LAİK DEVLET KALMALI

Lavrov, Suriye halkının geleceğiyle ilgili kararları kendisinin vermesi gerektiğini tekrarladı. Lavrov, “Suriye, tek, laik, çok mezhepli, farklı milletlerden oluşan ve herkes için konforlu, güvenli bir devlet olarak kalmalı.” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) kabul ettiği anlaşmaya göre; Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed makamını korudu, ancak önümüzdeki 6 ay içinde ‘inandırıcı, kapsayıcı mezhebe dayalı olmayan bir geçiş hükümeti kurulması’ zorunluluğu ile 18 ay içinde ‘serbest, adil bir seçim ve yeni anayasa yapılması’ şartı konuldu.

CİHAN