Dolar 44,6832
Euro 52,2644
Altın 6.825,24
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Yağmurlu
İstanbul
10°C
Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

ARINÇ; GÖKÇEK’E TERBİYESİZ DEDİ

ARINÇ; GÖKÇEK’E TERBİYESİZ DEDİ
23/03/2015 18:43 | Son Güncellenme: 23/03/2015 22:50
A+
A-

Hükümet Sözcüsü Bület Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “İstifa et, seni istemiyoruz” sözlerine “Terbiyesiz ve kimin nerede havlayacağını bilemem” diyerek cevapladı.

Hükümet Sözcüsü Bület Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “İstifa et, seni istemiyoruz” sözlerine “Terbiyesiz ve kimin nerede havlayacağını bilemem” diyerek cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla duygusal polemiklere girecek tıynette insan değiliz. Ona karşı bir nezaketsizlik yapmayı aklımızdan geçirmeyiz” dedi.

‘EN UFAK SAYGISIZLIK GÖREMEZSİNİZ’

Arınç, “Benim iki gün üst üste yaptığım konuşmaları analiz ederseniz en ufak saygısızlık, polemik göremezsiniz. Ben hükümetin bir üyesiyim. Hükümetimi belli konularda elbette savunurum. Yanlış anlamalara yol açabilecek eksik bilgileri tamamlamak da benim görevim olur” ifadelerini kullandı.

‘KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM’

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Benim adım Bülent Arınç. Söylediğim sözler ortadadır. Bunların arkasında kimse bir şey aramasın. Ben cam gibi adamım. Önüm arkam bellidir. Kimsenin adamı değilim. Kimsenin çantasını taşımadım. Ben siyasi hayatımın sonunda iki ay sonra başım dik, alnım açık olarak gezeceğim” dedi.

‘GÖKÇEK’İN İFADELERİ TERBİYESİZCE’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Melih Gökçek’in kendisine yönelik ifadeleri için “Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Arkadaşlarım muhatap almayın, Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir. Ben görevimin başındayım. Beni görevden almak için birilerine çağrıda bulunmak senin haddin ve hakkın değil” dedi.

YOLSUZLUK VURGUSU

Bülent Arınç yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in yolsuzluk yaptığını da iddia ettii. Arınç, Gökçek için “Ankara’Da yapılan imar değişikliklerinin hesabını 8 Haziran’dan sonra verecek” dedi.