Dolar 32,3833
Euro 34,5660
Altın 2.384,56
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Orta Hacı Ahmetli’ye ateş düştü

Orta Hacı Ahmetli’ye ateş düştü
02/03/2015 00:38
A+
A-

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde vatani vazifesini yapmakta iken, birlikte görev yaptığı arkadaşlarından birinin cinnet geçirmesi sonucu o askerin silahından çıkan kurşunlara hedef olup, şehit olan üç askerimizden biri olan P. Çvş. Muhammed Can, gözyaşları ve dualarla defnedildi.

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi Orta Hacı Ahmetli köyünde düzenlenen cenaze merasimine şehidimizin yakınları, Kırşehir Valisi, askeri erkan ve siyasiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazesi askeri helikopterle doğduğu köyüne getirilen şehidimizin yakınları tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Köy meydanında, terhisine 12 gün kala 22 yaşında toprağa düşen şehidimizin kısa hayat hikayesi okunup, cenaze namazı kılınarak helallik alındı. Daha sonra Şehit P. Çvş. Muhammed Can’ın naaşı köyün kabristanına; tekbirlerle, dualarla ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” nidalarıyla götürülüp orada defnedildi.

Defin sonrası saygı mangası tarafından havaya 3 el ateş edildi. Ardından,  Kırşehir Valisi ve askeri erkan bir kez daha aileye taziyede bulunularak şehidin babası Mustafa Can’a Türk Bayrağı teslim ettiler.

Şehidimize bizde Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz.

Harun KILIÇ/ANKARA

CIMG0127 CIMG0131 CIMG0134