Dolar 32,3792
Euro 34,7083
Altın 2.398,94
BİST 10.081,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

MHP: “İÇİ KARARAN ASİL MİLLET EVLATLARINI KUCAKLAMAYA TALİBİZ”

MHP: “İÇİ KARARAN ASİL MİLLET EVLATLARINI KUCAKLAMAYA TALİBİZ”
25/01/2015 14:11
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti’nin “yaftası ve markası hâline gelen hırsızlıklarını, yolsuzluklarını” asla unutturmayacaklarını vurgulayarak, “Aç yatıp aç kalkan milyonların sözü ve sözcüsü olmaya talibiz” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, partisinin Giresun İl Kongresinde yaptığı açıklamada, hükümetin 17-25 Aralık Operasyonlarıyla ilgili süreçte ortaya dökülen “kirli çamaşırlarını aklayıp paklamak için” Mecliste kazan kaynattığını belirterek, “Dört bakan önce komisyonda iktidar partisi temsilcileri tarafından aklanmıştır. Daha sonra da TBMM Genel Kurulunda Kaçak Saraydan gelen talimatla Yüce Divana çıkarılmaktan kurtarılmıştır. Böylece dört yanlış bir doğruyu götürmüştür. Meclisin çatısı altında elden giden bu doğru, milletin adalete olan inancıdır. Kamu vicdanında ve özellikle de yargı önünde aklanamayanlar için iktidarın TBMM’deki çoğunluğu hukuksuzluğa vasıta kılınmıştır. Bununla birlikte, gelen siyasi talimata rağmen üç eski bakan TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada 276 ret oyu alamamıştır. Bu durum, ortalama 50’ye yakın fire veren AKP grubu arasında 12 yıl sonra ortaya çıkan ciddi bir çatlağın işaretidir” ifadelerine yer verdi.

-“İÇİ KARARAN ASİL MİLLET EVLATLARINI KUCAKLAMAYA TALİBİZ”-

MHP’nin 2015 Haziran seçimlerine çok özen gösterdiğinin altını çizen MHP’li Yalçın şunları kaydetti:

“MHP seçime hazırlık çalışmaları sırasında; millete hizmet yerine millet malını talan eden, PKK ile iş birliği yaparak ülkeyi eyaletlere bölmeye hazırlanan iktidarın affedilmez ihaneti karşısında hem adalet hem de birlik ve beraberliği korumaya çabalarken milletimizin desteğini almaya çalışacaktır. Buradan milletimizin ve basının huzurunda bir kez daha duyuruyoruz. Ey iş birlikçi AKP ve ey hayalperest bölücüler! Bu sese kulak veriniz. Boşa kürek sallıyorsunuz!

İçinde son fotoğraf olarak dört eski bakanın temize çıkarılması operasyonunun da yer aldığı 17-25 Aralık Süreci de sanılmasın ki unutulacaktır. Ama biz, AKP iktidarının yaftası ve markası hâline gelen hırsızlıkları, yolsuzlukları belleklere kazıyacak ve asla unutturmayacağız. Bu harami yaftasını her vesileyle iktidar temsilcilerinin boyunlarında asılı tutacağız. Tutacağız ki millet AKP iktidarının ne mal olduğunu hep hatırda tutsun. 7 Haziran seçimleriyle birlikte, 46 yıllık tecrübemizi iktidarla taçlandırarak büyük Türk milletine hizmet etmek istiyoruz. Türkiye’ye sahip çıkacak inancımız ve imanımız vardır. Çiğnenen bayrağımızı tutup kaldıracak heyecanımız vardır. Türkiye’nin meselelerini çözecek kadrolarımız vardır. Aç yatıp aç kalkan milyonların sözü ve sözcüsü olmaya talibiz. Türlü hilelerle saklanmış istikrarsızlıktan bunalan ve içi kararan asil millet evlatlarını kucaklamaya talibiz.”